Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Волочиську проведено заходи у зв’язку з 85-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні

Дата: 25.11.2017 18:28
Кількість переглядів: 519

Фото без описуЩорічно у четверту суботу листопада в нашій державі відзначають День пам’яті жертв Голодомору. Так, сьогодні згідно Указу Президента України від 26 листопада 2016 року № 523/2016 «Про заходи у зв’язку з 85-ми  роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу»  у населених пунктах району проведені заходи спрямовані на вшанування пам’яті тих хто загинув та постраждав під час геноциду.

Фото без описуУ Волочиську захід розпочався із скорботної ходи за участю очільників району та міста, трудових колективів підприємств, установ, організацій, представників громадських об’єднань, учнівської молоді, громадськості. Після чого усі присутні поклали квіти до пам’ятника жертвам Голодомору 1932-33 років та вшанували загинувших співвітчизників хвилиною мовчання.

 

Учні шкіл міста випустили в небо повітряні кулі з паперовими ангелами - символами безвинно загублених душ.

Фото без описуУ своїх молитвах священнослужителі підкреслювали, що священний обов'язок кожного українця зберегти пам'ять про загиблих людей в ті страшні часи для нашої країни.

Завершилось дійство традиційним викладанням лампадок у формі хреста біля пам’ятника в рамках всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

Фото без опису

 

 

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора