Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося підсумкове засідання Форуму місцевого розвитку Волочиського району

Дата: 23.09.2016 17:33
Кількість переглядів: 853

Фото без описуВідповідно до Угоди про партнерство між Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй, Волочиською районною державною адміністрацією та Волочиською районною радою, на території району в рамках спільного проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» успішно завершено впровадження ініціатив громадських організацій району.


В рамках Проекту 23 вересня 2016 р. відбувся Форум місцевого розвитку Волочиського району. В заході взяли участь: голова адміністрації Володимир Сергійчук, голова районної ради Сергій Пазюк, голова міської об’єднаної територіальної громади Костянтин Черниченко, обласний координатор Проекту МРГ Ігор Клепач, сільські голови, представники структурних підрозділів райдержадміністрації, громадськість.

В конструктивному діалозі було підведено підсумки ІІІ фази Проекту та обговорено проблематику, яку необхідно вирішити в майбутньому, в разі старту чергової фази.

Як відзначив Володимир Сергійчук: «Основна мета цього проекту – створення сприятливого середовища для сталого соціально-економічного розвитку, самоорганізації та активізації сільських громад на вирішення тих проблем, які є в тому чи іншому населеному пункті».

Волочиський район - один з восьми в Хмельницькій області приймав участь у Проекті.Фото без опису

Так, за результатами аналізу заявок від селищних і сільських рад району минулого року було визначено 4 сільські громади: Яхновецьку, Копачівську (с. Лозова), Дзеленецьку і Завалійківську, які приймають участь в Проекті та в ході процесу децентралізації увійшли до складу новоутворених територіальних громад: Волочиської міської, Війтовецької та Наркевицької селищних.

Протягом двох років було реалізовано три мікропроекти з реконструкції вуличного освітлення з використанням світильників із світлодіодними лампами в селах Яхнівці, Дзеленеці та Завалійки, а також в с. Лозова - енергозберігаючі заходи в ЗОШ І-ІІ ступенів із заміною віконних блоків та системи опалення.

Загальна вартість цих мікропроектнів: 1 млн 230 тис 472 грн., з них: 681 тис 725 грн (або 55%) - це кошти ЄС та Програми розвитку ООН в Україні.

На завершення заходу громадські активісти сіл, де реалізовувався Проект отримали відповідні сертифікати, підписані міжнародним менеджером Хендріком ван Зілом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора