Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулися чергові засідання районної робочої групи  з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Дата: 09.08.2017 17:16
Кількість переглядів: 550

Фото без опису08 та 09 серпня 2017 року під керівництвом голови райдержадміністрації В. Сергійчука відбулися чергові засідання районної робочої групи  з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

На згадані засідання були запрошені 50  керівників фермерських господарств, які працюють на території району та обробляють значні земельні ділянки, в цей же час не  використовуючи праці найманих робітників.

Відкриваючи  засідання керівник району  проаналізував ситуацію, що склалася з рівнем заробітної плати за підсумками роботи підприємств району у червні місяці 2017 року.  Так, середня заробітна плата по району за підсумками червня склала  4851гривню, в цей же час  в загальному по області цей показник складає  5700 гривень. При такому рівні оплати праці Волочиський район  на рівні області знову займає одне з основних місць в рейтингу.

Володимир Миколайович  акцентував увагу, що в даний час досить низький рівень оплати праці на ряді підприємств району , а саме,  серед промислових підприємств, за даними звітності, найнижчий рівень заробітної плати на ТОВ «Агробізнес», який за підсумками червня склав 3277, а за підсумками липня лише 3221 гривню.

Доповнив голову районної державної адміністрації і керівник податкової служби району А.М. Саланський.

Анатолій Миколайович   надав  роз’яснення  стосовно оформлення трудових відносин з найманими працівниками, котрі працюють  постійно,  чи лише залучаються до роботи в період сезону сільськогосподарських  робіт, механізму  оподаткування та  аспектів подання фінансової звітності  в разі  залучення орендованої техніки для виконання  сільськогосподарських робіт  та  нюансів подання декларацій  фізичними особами, що одноосібно обробляють земельні ділянки розміром більше ніж 2 га.

 

Для участі в даному засіданні було запрошено  50 керівників фермерських господарств та керівники ПП «Аграрна компанія 2004» та ТОВ «Агробізнес».

За підсумками згаданого засідання районної робочої групи доручення щодо термінів складання звітності, порядку оформлення  найманих працівників, рівня виплачуваної заробітної плати отримали  керівники  ФГ «Гарант Агро 5» СФГ «Стріла»  СФГ «Веста»,  СФГ «Промінь», ФГ «Поділля»,  СФГ»Черемшина», ФГ «Олена»,  СФГ»Калина», ФГ»Зоря».  ФГ «Людмила», ФГ»Обрій», ФГ  «Деметра», ФГ «Вавінелла», СФГ»Нектар»,  СФГ»Обрій», СФГ»Агросервіс»,  СФГ»Яр», СФГ»Дари Поділля», СФГ «Лісове»,  ФГ «Трудове»,  ФГ»Ром - Рост», ФГ»Острів», ФГ»Берегиня-Д», , ФГ»Ясний  місяць», ФГ «Світанок» та ряд інших. Всього участь в засіданні прийняли понад 30 керівників фермеських господарств.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора