Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання районної робочої групи

Дата: 06.03.2017 17:13
Кількість переглядів: 587

Фото без опису06 березня 2017 року  під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергійчука В.М. відбулося засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, на якому було підведено підсумки ситуації, що склалася в оплаті праці найманим працівникам району в січні 2017 року.

Відкриваючи згадане засідання керівник району повідомив ,що за підсумками січня місяця поточного року середня заробітна плата склала  4654 гривні, в тому числі по  сільському господарству 5853 гривні.

Більшість керівників району дотрималися відповідних змін до чинного законодавства, але в цей же час по 73 підприємствах, організаціях, приватних підприємцях, які використовують найману працю розташованих на території району середній рівень заробітної плати  на одного штатного працівника склав менше визначеного законодавством мінімального рівня, тобто 3200 грн.

22 керівники зі згаданої кількості роботодавців були запрошені на згадане засідання районної робочої групи.

Доповнив  виступ голови райдержадміністрації перший заступник – Карун О.В., який зауважив, що значна кількість роботодавців, особливо приватні підприємці, переводять працівників на оплату праці за цивільно-правовими угодами,  за якими не обов’язково дотримуватися повної зайнятості та мінімальної заробітної плати.

Не всі роботодавці знають, що оплата робіт за цивільно-правовою угодою  можливо лише при виконанні разових чи короткотермінових робіт. В разі коли виконання роботи за цивільно – правовою угодою носить  ознаки трудових відносин, це визнається трудовою угодою і , відповідно,  це тягне за собою всі наслідки як при укладеному трудовому договорі.

Також Олег Васильович зосередив увагу присутніх керівників об’єднаних територіальних громад на необхідності створення таких робочих груп при очолюваних ними громадах.

Члени районної робочої групи заслухали пояснення керівників щодо ситуації, яка склалася в оплаті праці найманим працівникам  на: ПАТ «Війтовецьке підприємство по племінній справі в твариництві», в  Волочиському госпрозрахунковому проектно-виробничому архітектурно-плановому бюро, ФГ «Баркософт Агро» , ПП «Елізабет», ТОВ «Агро-Юг В», ТОВ «Агротек-ХПП», ТОВ «Баркософт агро - 1», в приватних підприємців Коваль Н.В., Довганюка З.І., Буткевича О.Г., Круглова В.В. та ін.

Всього на засіданні були присутні керівники 12  юридичних осіб та 4 приватні підприємці, що використовують найману працю.

Кожен з присутніх отримав конкретні рекомендації та чіткі доручення щодо рівня оплати праці найманим працівникам.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора