Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення

Дата: 24.09.2018 17:02
Кількість переглядів: 629

24 вересня 2018 року під керівництвом заступника голови адміністрації В.Пендилюка черговий раз відбулося засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

На засіданні підведено підсумки  економічної діяльності  підприємств району  в частині оплати праці найманих працівників за  січень-серпень  поточного року.

Середня заробітна плата за серпень місяць 2018 року склала 6131 гривню, що на 252 грн.

Відмічено значну різницю в оплаті праці на різних підприємствах аграрного сектору району, адже коли на одному з підприємств середня заробітна плата складає  трохи більше 4500 гривень, то на іншому майже 10500.

Одним з питань, що активно обговорювалися на сьогоднішньому засіданні  був рівень заробітної плати на підприємствах споживчої кооперації, адже по деяких підприємствах заробітна плата продавця становить близько 2000 грн, і не важливо, що продавець працює не повний робочий день.

За участі керівництва районного споживчого товариства проведено аналіз, що склався з оплатою праці найманих працівників по СТ «Лонковецке» та «Затишок Плюс» та КП  «Купільське», «Волочиське» «Війтовецьке».

Окрім закладів споживчої кооперації розглянуто рівень оплати праці в ряду приватних підприємців, що використовують найману працю.

Також доведено до відома всіх підприємців, котрі були присутні на засіданні, що при  всіх територіальних громадах створено посади інспекторів праці, які у своїй діяльності підпорядковані Державній службі України з питань праці, і коли до цього часу згадані посадові особи займалися лише  інформаційно – роз’яснювальною роботою, то починаючи з 1 жовтня поточного року, розпочнуться  повноцінні перевірки стану дотримання законодавства про працю.

 Так, при виявлені певних порушень законодавства про працю, можливе накладення штрафу  в розмірі  -  111690 грн за кожного не зареєстрованого найманого працівника  чи 372300 грн за не допуск інспекторів праці до проведення перевірки.

За підсумками засідання члени робочої групи і присутні підприємці отримали конкретні доручення та рекомендації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора