Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено навчання з розгляду актуальних питань системи електронних закупівель ProZorro

Дата: 06.07.2017 17:00
Кількість переглядів: 503

Фото без описуВ четвер, 6 липня, управлінням агропромислового, економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації, спільно із представниками Центру компетенції ДП «ProZorro» проведено навчання з розгляду актуальних питань системи електронних закупівель ProZorro із розпорядниками бюджетних коштів та учасниками  закупівель.


Такі навчання проводитимуться в усіх районах області. Перед  проведенням навчання у Волочиську, такі заходи були проведені вже у трьох районах.

Розпочав захід перший заступник голови райдержадміністрації О. Карун, який поінформував присутніх про необхідність проведення такого роду заходів, зокрема, звернув увагу присутніх на тому, що відповідно до розпоряджень голів облдержадміністрації О.Корнійчука та райдержадміністрації В. Сергійчука, використання бюджетних коштів на будь-які закупівлі на суми більше 3 тис. грн. повинні здійснюватися у відкритому та прозорому форматі через систему електронних державних закупівель. Крім того, поінформував, що цього року всіма організаторами Волочиського району вже заявлено 255 закупівель на суму понад 64,7 млн. грн і, враховуючи той факт, що за підсумками 2016 року по Волочиському району середній показник економії коштів склав 10%, - ми очікуємо на позитивні здобути цьогоріч.

Далі слово взяв координатор Центру компетенцій ДП  «ProZorro» по Хмельницькій області  - О. Черненко. В ході своєї презентації він розглянув основні принципи роботи електронних закупівель в тестовому та реальному режимах, а також продемонстрував приклади завершених закупівель тощо. Також Олег Анатолійович детально зупинився на законодавстві, яке регулює систему електронних закупівель.

Фото без описуУсі учасники заходу отримали детальну інформацію щодо вимог ЗУ «Про публічні закупівлі» та розглянули ряд практичних питань функціонування системи електронних державних закупівель «ProZorro». Також вони мали можливість поставити питання координатору Центру компетенцій ДП «ProZorro» О. Черненку та отримати вичерпні відповіді.

Підбиваючи підсумки заходу, начальник управління АЕРІ Юрій Марущин, відзначив, що пріоритетним завданням місцевих органів влади нашого району є питання 100% охоплення системою ProZorro. Це десятки тисяч гривень, які можуть бути заощаджені. У приклад він навів минулорічний тендер із закупівлі комп’ютерної техніки для сектору освіти райдержадміністрації. Саме завдяки використанню системи електронних закупівель вдалося досягти 33,8% економії, а на суму заощадженого закуплено додаткове обладнання. Також зауважив, що ціни деяких позицій при закупівлях відрізняються  майже удвічі. «Це означає, що ми можемо або удвічі більше закуповувати, або удвічі менше витрачати, розподіляти ресурси. Це є принципово важливе питання для кожної сфери», - підкреслив він.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора