Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Україні стартувала загальнодержавна акція «#Нагодуй_птахів_взимку»

Дата: 09.12.2020 16:30
Кількість переглядів: 323

Фото без описуСьогодні стартувала масштабна акція, а з нею і флешмоб «#Нагодуй_птахів_взимку», ініційована Державним агентством лісових ресурсів України. Дата обрана не випадково — саме сьогодні в усьому світі відзначають День клімату.

Відтак, це привід задуматись кожному над своїми вчинками та відношенням до природи, довкілля. Адже зміни клімату, які ми спостерігаємо зараз, в переважній більшості є наслідками людської діяльності, саме тому важливо дбати про природу та навколишнє середовище. За статистикою 90% птахів через голод не доживають до весни.

Птахи – справжні друзі лісу. Наприклад, родина синиць за літо знищує близько 4 тисяч гусениць. За період годування своїх пташенят синиця знищує 24 мільйони яєчок комах.

Допомога птахам також є важливим профілактичним заходом, спрямованим на поліпшення якості лісових насаджень. Врятуємо птахів – врятуємо ліс, наші парки та сквери.

Такі заходи, як сьогоднішній, не лише сприяють збереженню біорізноманіття, допомагають птахам і тваринам пережити холодну зиму, а й залишають у душах людей приємний спогад та відчуття відповідальності перед планетою. Також це гарна нагода навчити дітей, як треба піклуватись про когось, берегти природу та показати, що творити добро легко.

Тому, Волочиська районна державна адміністрація закликає всіх бажаючих долучитися до акції «#Нагодуй_птахів_взимку»

 Проведення акції не лише допоможе птахам, а й сприятиме підвищенню екологічної свідомості серед населення.

Фото, як ви годуєте птахів можете загружати у коментарі чи надсилати у приватні повідомлення, для подальшого висвітлення на сайті. Автор найкращого фото буде нагороджений солодким подарунком.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора