Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА

Дата: 07.12.2020 15:57
Кількість переглядів: 530

Фото без опису4 грудня заступник голови ОДА Сергій Ткачук провів засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при обласній державній адміністрації. До участі в заході долучилися фахівці управління інфраструктури облдержадміністрації, виробничих підрозділів РФ «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», управлінь Укртрансбезпеки та ДСНС, Патрульної поліції, Служби автодоріг, ДП “Служба місцевих автодоріг”, тощо. 

Розпочали засідання із обговорення забезпечення безпеки руху поїздів та автотранспорту на ділянках автомобільних доріг, які знаходяться на під’їздах до залізничних переїздів. Доповідали із зазначеного питання представники ВП Хмельницька дистанція колії та ВП Шепетівська дистанція колії регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця». За їх словами, в межах Хмельницької області по Хмельницькій дистанції колії експлуатується 84 переїзди, у тому числі 26 з охороною, 34 з автобусним рухом, по Шепетівській – 77 переїздів загального користування, в тому числі 17 з черговим працівником, 29 з автобусним рухом. З метою забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах восени оглянуто 34 залізничних переїзди з автобусним рухом по Хмельницькій дистанції та  29 – по Шепетівській дистанції. Під час огляду переїздів виявлено цілий ряд недоліків,  серед яких зауваження до ремонту підходів, настилу, ремонту та устрою огороджувальних стовбців, проведення асфальтування переїзду, тощо. При цьому усунення окремих недоліків, що стосуються стану дорожнього покриття та засобів організації дорожнього руху, не належить до компетенції залізниці. Одним із першочергових питань, що потребують вирішення, за словами представників “Укрзалізниці”, є визначення балансоутримувачів автодоріг на під’їздах до переїздів в межах області.

Наступним обговорили питання здійснення габаритно-вагового контролю транспортних засобів на ділянках автомобільних доріг загального користування державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка (в смт Війтівці) та Т-23-11 Хмельницький – Волочиськ (смт Наркевичі). Як було зазначено, у 2020 – 2021 роках, Службою автомобільних доріг в області не планується будівництво нових майданчиків для здійснення вагового контролю, натомість заплановано влаштування елементів системи моніторингу за станом доріг та умовами руху (зважування в русі), зокрема на ділянці автомобільної дороги М-12 в районі с. Порохня, Волочиського району. Також в тестовому режимі розпочав роботу WIM в на ділянці дороги  Н-03 (об’їзна біля Дунаєвець).

На завершення члени Координаційної ради заслухали інформацію щодо підготовки автошляхів області до експлуатації в осінньо-зимовий період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора