Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось онлайн засідання колегії Хмельницької обласної державної адміністрації

Дата: 24.11.2020 12:51
Кількість переглядів: 916

На порядку денному розглянуто питання підвищення рівня заробітної плати та легалізації зайнятості населення на території Хмельницької області.

В ході розгляду цього питання детально також обговорено і ситуацію у Волочиському районі. Так, зауважено, що за результатами моніторингу в листопаді 2020 р. середня заробітна плата одного штатного працівника за жовтень 2020 року в районі становила 8 691 грн, що на 400 грн або 4,6% більше до вересня місяця поточного року. У порівняні з січнем 2020 року середня заробітна плата по району за вересень збільшилася на 1207 грн або 13,9%.

Однак за словами голови адміністрації Юрія Марущина: «Це аж ніяк не привід для радощів, скоріше навпаки. На жаль, окремі керівники продовжують зловживати темою «коронакризи», маючи при цьому повне завантаження виробничих потужностей і користуючись тимчасовим обмеженням державного нагляду (контролю) щодо дотримання гарантій в оплаті праці. В підсумку продовжує зберігатися диференціація заробітної плати по району. А по факту ми «пасемо задніх» за цим показником. Так, у квітні, червні – 20 місце, травні, липні, серпні та вересні – 19 місце (із 20 районів області). Це не красить нікого з нас».

Середня заробітна плата на одного штатного працівника, зайнятого в галузі сільського господарства за жовтень 2020 року становила 8 844 грн, що на 72 грн менше до попереднього місяця. В порівняні до січня місяця поточного року розмір середньої заробітної плати в даній галузі збільшився на 1448 грн. В цілому за жовтень 2020 року середній розмір заробітної плати одного штатного працівника, зайнятого в цій галузі, на 153 грн більше від середньої заробітної плати по району. За моніторинговими даними, найвищою була заробітна плата на ТОВ «Волочиськ-Агро» Волочиський район – 14 795 грн (601 працюючий).

Середня заробітна плата на одного штатного працівника по промисловості за жовтень поточного року становила 9 417 грн, що на 8,4% більше від середньої заробітної плати по району.

З метою недопущення виплати заробітної плати менше мінімального розміру райдержадміністрацією ініційовано та проведено 5 засідань районної робочої групи, на яких заслухано пояснення 64 керівників підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців району.

Протягом січня-жовтня 2020 року робочою групою здійснено інспекційні відвідування та заходи інформаційно-роз’яснювального характеру у 43 юридичних осіб та 283 фізичних осіб-підприємців. За результатами зареєстровано 120 суб’єктів господарювання, укладено 89 трудових договорів з найманими працівниками.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора