Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Представництво НАТО в Україні пропонує запровадити нову систему профадаптації ветеранів

Дата: 05.11.2020 12:26
Кількість переглядів: 480

Представництво НАТО в Україні пропонує Міністерству у справах ветеранів України співпрацювати у запровадженні комплексного підходу до професійної реадаптації військовослужбовців, які планують звільнятися у запас.

Про це йшлося на зустрічі з представниками Програми НАТО зі створення системи переходу з військової кар’єри на професійну цивільну під головуванням заступника міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Олексія Ілляшенка.

Програма професійної реадаптації військовослужбовців, що проводилася НАТО протягом попередніх 20 років, мала цілком осяжний результат – понад 11,5 тисяч військовослужбовців скористалися її можливостями, з них 70% змогли розпочати успішну професійну кар’єру.

З початком російської агресії в Україні, питання ветеранів, зокрема, професійної реадаптації, набули значно вищої пріоритетності. Тому, під час створення презентованої сьогодні програми, був проведений глибокий аналіз роботи державних установ з ветеранами, вивчені думки та ідеї українських захисників щодо організації, фінансування та управління державною підтримкою військовослужбовців, звільнених з військової служби.

За словами Крістофера Штаудта, керівника Програми створення системи зміни військової кар’єри на професійну цивільну, інновація передбачає удосконалення існуючої структури професійної адаптації ветеранів та інтеграцію до відповідних державних установ з метою злагодженої роботи з ветеранами.

– Українські військові, які звільняються, потребують гідного ставлення до себе. Важливою складовою цього ставлення є наявність гідної роботи. Запропонована система передбачає, серед іншого, початок її реалізації за певний час до завершення служби. Таким чином, демобілізований військовий, виходячи у цивільне життя, вже буде конкурентноспроможним на ринку праці. Міністерству у справах ветеранів у цьому процесі відводиться роль головного координатора, – зазначив Крістофер Штаудт.

Як повідомив заступник міністра у справах ветеранів Олексій Ілляшенко, ініціатива Представництва НАТО цілком відповідає завданням, визначеним Програмою діяльності Кабінету Міністрів України щодо впровадження концепції зміни військової кар’єри на цивільну.

– Один з пунктів урядового плану, це створення можливостей для ветеранів війни та членів їхніх сімей можливостей успішного реінтеграції в суспільство, – зазначив Олексій Ілляшенко. – Тому тема, запропонована Представництвом НАТО, є актуальною для міністерства.

За результатами зустрічі сторони домовилися продовжити консультації щодо створення системи зміни військової кар’єри на професійну цивільну. У подальшому, після вивчення пропозицій та зауважень зацікавлених міністерств та відомств, буде прийняте відповідне рішення. - https://www.adm-km.gov.ua/?p=84777


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора