Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВІКІПЕДІЯ ПРОВОДИТЬ КОНКУРС НАУКОВИХ ФОТОГРАФІЙ

Дата: 03.11.2020 11:27
Кількість переглядів: 539

Фото без опису

З 1 по 30 листопада цього року в українській Вікіпедії проходитиме WikiScience Contest 2020: Конкурс наукових фотографій та зображень, приурочений до Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку, який відзначають 10 листопада.

Метою конкурсу є популяризація наукових знань через наповнення найбільшої онлайн-енциклопедії Вікіпедії зображеннями, що ілюструють наукові процеси, явища та об’єкти.

Участь у конкурсі можуть взяти всі охочі. 

Для цього потрібно з 1 по 30 листопада завантажити фотографії, що документують світ науки. 

Це можуть бути зображення, що показують об’єкти та ефекти досліджень, вчених під час роботи чи їх дослідницьке обладнання у 5 номінаціях.
Фотографії учасників конкурсу мають бути зроблені ними особисто цього року або будь-коли. Подати можна необмежену кількість фото. Допускаються зображення та ілюстрації, зроблені  за допомогою комп’ютерної техніки.

Подані роботи оцінюватиме кваліфіковане журі, до складу якого входять спеціалісти із різних галузей знань. У кожній номінації буде обрано три переможці. Автори найкращих фото отримають дипломи та подарункові сертифікати інтернет-магазинів.

Сторінка конкурсу з умовами участі: http://wikiscience.wikimedia.org.ua

Уперше конкурс наукових зображень був проведений 2011 року вікіпедистами з Естонії. В Україні конкурс вперше пройшов у 2015 році у межах загальноєвропейської акції.

Конкурс в Україні проводить громадська організація «Вікімедіа Україна». Традиційно конкурс підтримують науково-популярний портал «Моя наука» та команда «Дні науки».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора