Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Координаційна нарада щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції

Дата: 20.10.2020 09:36
Кількість переглядів: 825

Фото без описуВідбулась координаційна нарада з питань запобіганню поширенню коронавірусної інфекції.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС Волочиський район з 00:00 год 19 жовтня 2020 р. потрапив до “червоної” зони епідемічної небезпеки, що означає встановлення нових карантинних обмежень.

При прийнятті рішення щодо переліку обмежень на території міст та районів області, що потрапили до “червоної” зони, Державна комісія з питань ТЕБ і НС врахувала думку Хмельницької ОДА та міських голів, завдяки чому введення окремих обмежень тимчасово відтерміновано на 1 тиждень. Зокрема, не буде змін в транспортних перевезеннях, працюватимуть дошкільні та позашкільні заклади освіти, заклади торгівлі, громадського харчування, тощо, за умови суворого дотримання карантинних вимог. Однак заклади харчування працюватимуть лише до 20.00, спортивні змагання усіх рівнів відбуватимуться без глядачів.

 Такі послаблення щодо режиму протиепідемічних обмежень в “червоній” зоні отримали за результатами перемовин з місцевою владою лише Хмельницька та Харківська області. У разі, якщо за тиждень ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області не вдасться стабілізувати, обмеження, передбачені відповідною постановою Кабінету Міністрів, будуть введені в повному обсязі.

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в районі продовжує демонструвати негативну динаміку. Наразі в районі зареєстровано 715 випадків хвороби, померли 9 хворих, одужали 404 людини.

Таке послаблення  – це компроміс, який покликаний звернути увагу мешканців на важливість дотримання простих вимог, що допоможуть зупинити поширення вірусу. Це правильне носіння масок, дотримання соціальної дистанції, проведення дезінфекційних заходів, суворе дотримання санітарно-гігієнічних норм. Таке рішення дозволить жителям працювати і жити в нормальному режимі, не зупинить економічне життя регіону. Але від того, як кожний з нас дотримуватиметься усіх карантинних норм, залежить, чи стабілізується ситуація з COVID-19 та чи зможемо ми уникнути введення більш суворих обмежень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора