Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підведено підсумки комплексної перевірки з питань техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту

Дата: 22.08.2018 16:59
Кількість переглядів: 738

Сьогодні в облдержадміністрації відбулася селекторна нарада з підведення підсумків комплексної перевірки діяльності місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту, що проводилась Державною службою України з надзвичайних ситуацій в період з 13 по 22 серпня 2018 року. Провів нараду перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко.

Фото без опису

Також у роботі взяли участь члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій,  голови районних державних адміністрацій і міські голови (міст обласного значення) в селекторному режимі,  керівники обласних спеціалізованих служб цивільного захисту та члени комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялося раніше, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України  в період з 13 по 23 серпня 2018 року Державною службою України з надзвичайних ситуацій проводилась комплексна перевірки територіальної підсистеми нашої області та діяльності місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування щодо виконання вимог законодавства у сфері цивільного захисту.

Фото без опису

З інформацією про підсумки роботи комісії учасників засідання ознайомив  Тарас Поліщук – заступник голови комісії, начальник управління техногенної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС України.

Як зазначив Тарас Васильович, членами комісії перевірено цілу низку різноманітних питань,  що стосувалися роботи  територіальної підсистеми цивільного захисту, зокрема, готовність органів влади до  попередження та ліквідації можливих надзвичайних ситуацій різних рівнів, обізнаність посадовців із своїми обов’язками у разі виникнення таких ситуацій, рівень налагодженості координації дій підрозділів, наявність необхідної документації, планів, розпоряджень, тощо. Також перевірявся стан захисних споруд, матеріально-технічне забезпечення, робота систем оповіщення про НС, протипожежні засоби, аварійно-рятувальне обладнання і багато іншого.

Фото без опису

З метою практичної перевірки взаємодії відповідальних осіб здійснено відпрацювання декількох навчальних ситуацій. Так, при перевірці роботи обласної ТЕБ і НС відпрацьовувалася ситуація із біологічним забруднення джерела централізованого водопостачання, у м.Хмельницькому – розлив ртуті в адміністративному приміщенні, у м.Нетішині – виявлення  на пункті прийому металобрухту невідомого предмета, що є джерелом іонізуючого випромінювання, у Славутському районі – виявлення тварини, хворої на сказ, у Дунаєвецькому районі – спалах захворювання на африканську чуму свиней.

Як зазначив Тарас Поліщук, під час перевірки було виявлено певні недоліки та недопрацювання, однак у  підсумку комісія ДСНС відзначила високий рівень підготовки усіх екстрених служб, координації дій та організації роботи щодо ліквідації ймовірної надзвичайної ситуації. Окрім того члени комісії надали відповідні рекомендації щодо усунення виявлених недоліків та удосконалення ефективності відповідних дій.

Загальна оцінка стану виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту у Хмельницькій області оцінюється як «відповідає вимогам».

На завершення Володимир Кальніченко подякував всім членам комісії Державної служби України з надзвичайних ситуацій за надану кваліфіковну методичну допомогу, розуміння, об’єктивний та конструктивний підхід, та високу оцінку діяльності служб цивільного захисту Хмельниччини та завірив, що буде проведена відповідна робота з усунення недоліків, які були виявлені під час перевірки.

“Звертаюсь до всіх голів адміністрацій, міських голів, начальників обласних спеціалізованих служб цивільного захисту. Ви почули всі ті завдання, які необхідно допрацювати. Всім необхідно скласти плани усунення недоліків перевірки і в найкоротший термін їх усунути. Про виконані заходи прошу доповісти до управління цивільного захисту населення облдержадміністрації,” – підсумував Володимир Ілліч.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора