Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення

Дата: 11.02.2019 16:48
Кількість переглядів: 871

Відповідно до п. 11 Прикінцевих положень Закону України «Про державний бюджет України на 2018 рік» у 2018 році за рішенням та  в порядку, затвердженому КМУ проведена загальнонаціональна (всеукраїнська) нормативна грошова оцінка земель сільськогосподарського призначення.


Роботи із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення виконані в повному обсязі відповідно до Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, затвердженого постановою КМУ від 07 лютого 2018р. №105. Таким чином, вперше після 1995 року проведено оцінку всіх земель сільськогосподарського призначення.

Прийняттям вказаних нормативно-правових актів, з січня 2019 року фактично відмінено необхідність складання технічної документації з нормативної грошової оцінки для окремих ділянок сільськогосподарського призначення, які виготовлялись для визначення розмірів орендної плати, земельного податку, державного мита та інших обов’язкових платежів.

Всі отримані дані розміщені на порталі загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення. На сайті є можливість онлайн-розрахунку нормативної грошової оцінки, як зареєстрованих у Державному земельному кадастрі земельних ділянок, так і несформованих об’єктів.

Ознайомитись з роботою порталу можна за адресою https://ngo.land.gov.ua/uk або ж через сайт Держгеокадастру, де є вікно «ПОРТАЛ НОРМАТИВНОЇ ГРОШОВОЇ ОЦІНКИ ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК».

Створення вказаного порталу дає  для громадян-власників землі, які здають ділянки в оренду, можливість, спираючись на дані НГО, переконатись у справедливості орендної плати та за необхідності скоригувати її.

Для орендарів – це можливість чітко спрогнозувати свої орендні витрати у будь-якій частині України та обсяг обов’язкових платежів.

Для органів місцевого самоврядування – чітке уявлення про оцінку земельних ресурсів та можливість прорахувати надходження до бюджетів, запровадження планування.

З 01січня 2019 року  для формування витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок сільськогосподарського призначення незалежно від форми власності використовуються виключно відомості  про загальнонаціональну (всеукраїнську) нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення.

Нормативна грошова оцінка одиниці площі ріллі по Хмельницькій області становить 30 477,00 грн, відповідно до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 18 лютого 2018 № 605.

Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюються відповідно до звернення від

  • юридичної або фізичної особи землевласника або землекористувача;
  • органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування

до

- центру надання адміністративних послуг особисто заявником або уповноваженою його особою;

  • направлення поштою;
  • замовлення послуги в електронному вигляді через офіційний веб-сайт Держгеокадастру.

За детальною інформацією звертайтесь за телефоном (0382) 67-07-66 у Відділ ринку та оцінки земель Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора