Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

 Відбулось засідання  постійно діючої комісії  райдержадміністрації по передачі в оренду земель різного цільового призначення за межами населених пунктів на території Волочиського району

Дата: 06.11.2018 16:44
Кількість переглядів: 797

Фото без опису6 листопада   відбулось засідання  постійно діючої комісії  райдержадміністрації по передачі в оренду земель різного цільового призначення за межами населених пунктів на території Волочиського району.

Комісією розглядалось питання щодо вжиття заходів по перегляду орендної плати  за використання на умовах оренди невитребуваних земельних часток (паїв). 

В роботі комісії взяв участь голова Волочиської райдержадміністрації Сергійчук В.М., який наголосив на важливості вжиття заходів для поповнення місцевих бюджетів, зокрема сіл Нова Гребля,  Богданівка,  Купіль,   дефіцит яких  зумовлює невиконання заходів із соціально-економічного розвитку громад. Виступаючий  вказав, що від сільських рад надійшли листи  щодо необхідності перегляду існуючих ставок орендної плати. Голова РДА  нагадав, що  постійною комісією райдержадміністрацією було прийнято рішення щодо встановлення орендної плати за використання невитребуваних часток (паїв) в розмірі не меншому ніж 8 %. Голова закликав  прискорити роботу щодо перегляду умов діючих договорів.

На засідання були запрошені представники  с/г підприємств, що працюють на території району.  Голова адміністрації зобов'язав представника ТОВ «Волочиськ-Агро» активізувати роботу щодо укладення додаткових угод до діючих договорів оренди,  а представника  ПП «Аграрна компанія 2004» до 13.11.2018 року    надати лист із пропозицією  щодо збільшення орендної плати  за використання на умовах оренди невитребуваних земельних часок (паїв), орендаря Первака В.В.  зобов'язано забезпечити виготовлення технічних документації щодо відведення земельних ділянок,  проведення  реєстрації укладених раніше договорів оренди та  внесення у них відповідних  змін щодо розміру орендної плати.

Крім того, голова райдержадміністрації з метою забезпечення надходжень до бюджету Наркевицької ОТГ,  наголосив на необхідності проведення робіт із виготовлення технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки площею 113,3985 га, що використовується ТОВ фірма «Астарта Київ»,  і передається на ТОВ на умовах оренди на підставі розпорядження голови Хмельницької облдержадміністрації  від 13.07.2018 року № 576/2018-р. Інформацію про проведену роботу із замовлення та  виготовлення технічної документації ТОВ фірма «Астарта Київ» має подати до 13.11.2018 року.

Комісія продовжить свою роботу

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора