Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Година Землі 2018

Дата: 06.03.2018 16:21
Кількість переглядів: 387

Фото без описуУ суботу, 24 березня о 20.30 в усьому світі стартує кампанія Година Землі, під час якої люди вимкнуть світло на одну годину, щоб показати необхідність об’єднаних дій для боротьби зі зміною клімату на планеті.
Година Землі започаткована у 2007 році Всесвітнім фондом природи (WWF) в Австралії з метою привернути увагу до проблем. У 2008 році акція поширилася світом. Україна приєдналася до всесвітньої кампанії у 2009 році.

Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, яка повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем Планети та об’єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік.

Варто зазначити, що кампанію Година Землі 2018 підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України.

Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на одну годину, ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина у сфері енергоефективності, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

Тож просимо усіх небайдужих громадян району підтримати ініціативу проведення Всесвітньої кампанії «Година Землі» шляхом вимкнення світла та електроприладів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора