Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Волочиський район гідно представив продукцію свого краю на 30-ій ювілейній обласній виставці «Агро-Поділля 2017»

Дата: 18.09.2017 16:19
Кількість переглядів: 673

Фото без опису16 вересня на Хмельниччині відбулася обласна виставка “Агро-Поділля 2017”.  На виставці демонструвалася продукція провідних вітчизняних та зарубіжних виробників, сільськогосподарська техніка та обладнання. В широкому асортименті гостям та жителям області була представлена промислова та продовольча продукція, продукція бджільництва, харчової та переробної промисловості, органічне виробництво засоби захисту сільськогосподарських рослин, вироби народних умільців та багато іншого.

Хмельниччина – край, який багатий на аграрні традиції та славиться своїми працьовитими людьми. Зaвдяки невтомним рукам хліборобів, аграрії області досягли вагомих результатів у виробництві сільськогосподарської продукції. Так, за темпами росту виробництва валової продукції за 8 місяців склав 104%

Фото без описуПовністю завершене збирання ранніх зернових і зернобобових культур, валове виробництво яких майже 1,8 млн. тонн при середній урожайності 56,3 центнери з гектара, і це найвищий показник у державі та підтвердження лідерства) Хмельницької області в АПК України.

На сьогоднішній день зернові культури зібрані з 65 % площ. По завершенню всього комплексу жнивних робіт аграрії Хмельниччини очікують отримати вал зерна понад 3 млн. тонн. Найвагоміших результатів досягли господарства Городоцького, Старокостянтинівського, Волочиського районів, де валове виробництво становить понад 160 тис. тонн.Спостерігається в області зростання показників і в галузі тваринництва. З усіх категорій господарств Хмельниччина займає другі- треті місця в Україні за чисельністю поголів’я великої рогатої худоби  та за виробництвом молока.

Фото без описуАктивно розгортається фермерський рух в області. Діє 890 фермерських господарств, які займають 148 тис. га сільськогосподарських площ.

Розвивається органічне землеробство, як заміна сучасним системам виробництва продукції. В області 30 підприємств мають право виробляти, переробляти, експортувати різні види органічної продукції.

Цьогоріч участь у виставці було запрошено понад 400 учасників з

різних регіонів України. Завітали на Хмельниччину і зарубіжні гості з Польщі та Білорусі.

30 фірм і компаній по виробництву та продажу сучасної техніки для сільського господарства представили новітні модифікації комбайнів, тракторів, сівалок, плугів, малої техніки для господарств.

Фото без описуВітаючи учасників та гостей з нагоди відкриття 30-ї ювілейної виставки, присвяченої 80-річчю утворення Хмельницької області, голова облдержадміністрації Олександр Корнійчук підкреслив величезну роль сільського господарства у розвитку економіки України. Посадовець висловив сподівання, що виставка «Агро – Поділля 2017» стане гарним майданчиком для розширення зв’язків між фермерами, підприємцями, підприємствами, бізнесом та інвесторами, а також популяризації продукції Хмельницької області.

“Я вірю, що разом ми зможемо досягти значних успіхів у розвитку аграрного сектору економіки Хмельниччини та справі утвердження нашого краю, як області з високоефективним виробництвом – шляхом застосування сучасних технологій вирощування сільськогосподарських рослин і утримання худоби,” – зазначив Олександр Олександрович.

Фото без описуТакож голова облдержадміністрації вручив Почесні грамоти облдержадміністрації кращим працівникам сільськогосподарської галузі області.

Участь у виставці «Агро-Поділля 2017»  взяли, звичайно, і представники Волочищини. Так, Група компаній «VITAGRO» у виставці промислової продукції представила насіння польових культур марки «Semelita», Волочиський машинобудівний завод ПАТ «Мотор Січ» представив товари народного споживання. Також у виставці взяли участь ТОВ «Наркевицький цукровий завод», ПП «Аграрна компанія – 2004», приватні підприємці Д. Косов, В. Педін, П. Юрик. А завдячуючи ТОВ «Агробізнес», тематичний намет Волочиського району був наповнений різноманітними хлібобулочними виробами, які привернули увагу усіх учасників виставки.

Фото без описуОчолили делегацію учасників від Волочиського району перший заступник голови райдержадміністрації О. Карун, голова районної ради С. Пазюк, начальник управління агропромислового, економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації Ю. Марущин.

Варто відмітити, що в ході урочистих заходів, Почесною грамотою Хмельницької облдержадміністрації було відзначено тракториста – машиніста сільськогосподарського виробництва ПП «Аграрна компанія – 2004» В. Цимбалюка.  

Приємно вразили учасників та гостей виставки своїми виступами ансамбль народної пісні «Веселий ярмарок» Волочиського міського ЦКД «Гармонія» (керівник А. Поліщук).

Організаційний комітет з питань підготовки до 30-ї ювілейної обласної виставки «Агро-Поділля 2017» висловлює щирі слова вдячності усім, хто допоміг представникам Волочищини гідно представити наш район в обласній виставці, зокрема, міському голові К. Черниченку, директору ПВКГ «Джерело» Е. Наумову, голові районного споживчого товариства В. Слободянюку.

Фото без опису

 

 

 

 

 


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора