Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Круглий стіл присвячений 80-річчю від дня народження відомого політичного діяча, борця за незалежність, Героя України, журналіста, публіциста В’ячеслава Чорновола

Дата: 20.12.2017 16:17
Кількість переглядів: 440

Фото без описуСьогодні, 20 грудня, у Волочиській міській бібліотеці  за участю державних службовців, пройшов  круглий стіл присвячений 80-річчю від дня народження відомого політичного діяча, борця за незалежність, Героя України, журналіста, публіциста В’ячеслава Чорновола, під час якого були зачитані спогади про життя та діяльність борця за незалежність України. У ході круглого столу присутні мали змогу переглянути документальний фільм заснований на спогадах сина про батька Вячеслава Чорновола.

Доля В’ячеслава Чорновола, на думку виступаючих, була трагічною та щасливою водночас. Трагічною, бо пережив роки ув’язнення, злидні та нерозуміння з владною системою. А щасливим було життя Чорновола тому, що він став одним з тих, хто привів Україну до незалежності. Його постать не потребує прикрас, він Фото без описупроповідував правду і сам жив за її законами.

За публіцистичну діяльність Чорновола тричі ув’язнювали, але це не зламало його волю, а тільки посилило опір проти існуючої системи. Попри все, він лишався чистим і чесним, вірним своїм переконанням. 24-го грудня цього року В’ячеславу Чорноволу виповнилося б 80 років. І так і було б, якби він не обрав собі тернистого шляху захисника національних інтересів.

На заході  прозвучала думка, що якщо українці хочуть жити у розвиненій державі, слід більше уваги приділяти патріотичному вихованню, беручи за приклад життя найдостойніших синів України. Яким, безперечно, був і залишається В’ячеслав Чорновіл.

По завершенню заходу усі присутні переглянули Фото без описукнижкову виставку творів В.Чорновола.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора