Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

проведено  засідання колегії районної державної адміністрації

Дата: 12.06.2018 16:08
Кількість переглядів: 703

Фото без опису12 червня під керівництвом  голови районної державної адміністрації Володимира Сергійчука проведено засідання колегії районної державної адміністрації.

На порядку денному розглядалися питання:

  1. Про стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.
  2. Про  стан підготовки навчальних закладів району до роботи у 2018-2019 навчальному році.
  3. Про  роботу районного центру первинної медико-санітарної допомоги в умовах реформування.
  4. Про  стан дотримання свободи слова в районі.
  5. Про підвищення рівня оплати праці, легалізації трудових відносин в районі.
  6. Про  план роботи районної державної адміністрації на ІІІ квартал 2018 року.

Фото без описуПро стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

З першого питанння проінформував присутніх начальник відділу з питань цивільного захисту населення та житлово-комунального господарства  райдержадміністрації Шендер І.І.

Ігор іванович повідомив, що станом на 01 червня 2018 року підприємства житлово-комунального господарства виконали заходи по підготовці  об’єктів до роботи в осінньо-зимовий період   2018/2019 років на 20 % від запланованих.

Вартість підготовки об'єктів житлово-комунального господарства складає 2407,5тис.грн.

Важливою проблемою для підприємств житлово-комунального підприємства є сплата за надані послуги та розрахунки за енергоносії.

Фото без описуНа виконавчих комітетах всіх 3-х ОТГ розроблені та затверджені заходи з підготовки до опалювального періоду та  роботи установ соціальної сфери в осінньо – зимовий період 2018-2019 років.

На даний час одним із головних питань являється виконання робіт щодо облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природного  газупідприємств, установ, організацій, закладів освіти, культури, охорони здоров'я річнийобсяг обліку природного газу яких становить від 10 тис. м-3 до 100 тис. м-3.

Про стан підготовки навчальних закладів району до роботи у 2018-2019 навчальному році проінформувала завідувач сектору освіти райдержадміністрації Атаманчук Т.Ф.

Тетяна Федорівна повідомила присутнім, що районною державною адміністрацією, районною радою,  сектором освіти адміністрації організовано заходи щодо належної  підготовки освітніх установ до 2018-2019 навчального року. 

Здійснено заходи щодо оптимізації мережі навчальних закладів району. Станом на 01 вересня 2018 року мережа підпорядкованих закладів освіти становитиме: 4 заклади загальної середньої освіти та 4 заклади дошкільної освіти.

З метою належної підготовки підпорядкованих навчальних закладів до нового навчального року заплановано провести роботу по зміцненню матеріально-технічної бази освітніх установ.

         Закладами освіти буде забезпечено проведення поточних ремонтів з урахуванням вимог та потреб.

У рамках реалізації проекту Нова Українська Школа необхідно здійснити закупівлю  навчальних парт та учнівського обладнання для учнів 1-го класу у всіх закладах загальної середньої освіти за кошти освітньої субвенції.

Керівникам навчальних закладів вказано впорядкувати спортивні майданчики шкіл, здійснити моніторинг готовності технічного обладнання харчоблоків та визначити потребу у оновленні кухонного приладдя.

Протягом квітня-травня здійснено замовлення підручників для учнів 1-х, 5-х та 10-х класів. На початку навчального року здійснюватиметься їх постачання  для закладів освіти. 

 Підготовка дошкільних навчальних закладів буде проводитися у липні-серпні 2018 року. Заплановано здійснити капітальний ремонт підлоги та стелі у Купільському ДНЗ. У харчоблоці Соломнянського ДНЗ буде замінено кухонне обладнання та здійснюватиметься його поточний ремонт.

З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти усіх дітей з 01 вересня буде організовано підвезення учнів та педагогічних працівників шкільними та рейсовими автобусами. Парк шкільних автобусів підпорядкованих навчальних закладів становить 4 одиниці техніки. Вжито відповідні заходи щодо забезпечення автобусів паливо-мастильними матеріалами: закуплено  пальне, проведено технічний огляд та страхування автобусів. 

Для  підготовки закладів освіти до нового навчального року будуть залучатися спонсорські кошти, бюджетні видатки сільських рад та допомога фермерських господарств.

Про  роботу районного центру первинної медико-санітарної допомоги в умовах реформування проінформувала присутніх в.о. головного лікаря РЦ ПМСД Манджула Людмила Іванівна.

Для реалізації медичної реформи вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я» від 6.04.2018 № 202-VІІІ для реорганізації закладів охорони здоров’я з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства. Тільки такі підприємства зможуть укладати договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Державного бюджету.

На даний час для перетворення Волочиського РЦПМСД в комунальне некомерційне підприємство проведено ряд заходів.

Також буде складено договір з Національною службою здоров’я України, після чого буде змінена система фінансування закладу.

Для того, щоб розпочати підписання договорів між лікарями ПМСД та пацієнтами у Волочиському РЦПМСД зроблено наступні кроки:

  • заключні договори та виписані платіжні доручення для закупівлі 3-х ноутбуків та 3-х багатофункціональних пристроїв для Соломнянської та Купільської АЗПСМ. У Війтовецькій АЗПСМ комп’ютер наявний;
  • для підключення Соломнянської, Купільської АЗПСМ до мережі Інтернет складено проект договору для проведення робіт по підключенню до мережі. Війтовецька АЗПСМ буде підключена протягом 1 тижня, Соломнянська та Купільська протягом 2-х тижнів.

Наступним заходом буде здійснено  підключення  Волочиського РЦПМСД до  електронної системи, а далі кожен лікар зможе заключати угоди з пацієнтами, які будуть фінансуватися з Національної служби здоров’я України після складення договору між КНП «Волочиським РЦПМСД» та Національною службою здоров’я України.

Про підвищення рівня оплати праці, легалізації трудових відносин в районі проінформував присутніх перший заступник голови райдержадміністрації Карун О.В., який повідомив, що за даними моніторингу  середня  заробітна  плата по району за квітень 2018 року на 1 штатного працівника  становить 6352  грн., що на 379 грн. більше порівняно до березня 2018 року та становить 91% від загальнообласного показника. Заробітна плата по області за згаданий період склала 6998 гривень на одного штатного працівника.

Середня заробітна плата на одного штатного працівника в галузі сільського господарства та пов’язаних з ним послуг за квітень 2018 року становила 7536 грн., що на 18,6% більше від середньої  заробітної  плати по району.

Середня заробітна плата на одного штатного працівника по комунальних організаціях за квітень 2018 року становила – 6415 грн., по установах державного управління – 7419 грн., по закладах освіти – 5780  грн., культури – 5075 грн., охорони здоров’я – 4721 грн.

З метою недопущення виплати заробітної плати менше мінімального розміру у січні-травні поточного року проведено 5 засідань районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення на якому були присутні 58 керівників підприємств, установ, організацій та фізичних осіб-підприємців району.

Щомісячно здійснюється моніторинг розміру середньої заробітної плати суб’єктів господарювання Волочиського району, керівників яких було заслухано на засіданнях робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

Пріоритетним завданням органів влади сьогодні є підвищення рівня середньої заробітної плати та виявлення фактів приховування доходів від оподаткування, легалізація «тіньової» зайнятості населення.

Робочою групою з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна  робота,  щодо положень чинного податкового та законодавства про працю, з врученням відповідних «пам’яток».

З метою легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення протягом січня-травня 2018 року членами районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення проведено 40 обстежень суб’єктів господарської діяльності. В результаті обстежень виявлено 31 особа, що на момент проведення обстежень працювала  без належної реєстрації трудових відносин.  За результатами згаданих обстежень та засідань районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення у січні-травні 2018 року зареєстровано 27 осіб.

Крім цього, у всіх об’єднаннях територіальних громадах, що розміщені на території району створено посади інспекторів праці, які проводять роз’яснювальну роботу та перевірки суб’єктів господарювання, щодо додержання законодавства про працю. Протягом травня 2018 року інспекторами праці проведено 4 інспекційних відвідування суб’єктів господарювання, за результатами яких у разі виявлення порушень трудового законодавства видаються приписи про усунення виявлених порушень.

Волочиським відділенням Красилівської ОДПІ у результаті здійснення перевірок суб’єктів господарювання до бюджету донараховано 77,7 тис.грн. податків з доходів фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; 22,3 тис.грн. штрафних санкцій.

Проводиться роз’яснювальна робота щодо додержання законодавства про працю. Протягом травня 2018 року проведено 1 невиїзна перевірка суб’єкта господарювання на основі інформації отриманої від Пенсійного Фонду України (ТОВ «Наркевицький цукровий завод»), порушень трудового законодавства не виявлено.

Відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю затвердженого постановою КМУ від 26.04.2017 року №295 інспекційні відвідування проводяться: за зверненням працівника; за рішенням суду, повідомленням правоохоронних органів та органів державного нагляду про виявлені порушення; за інформацією Держстату, ДФС, Пенсійного фонду України та їх територіальних органів; за інформацією профспілкових органів про порушення прав працівників.

             Під час колегії Володимир Миколайович проаналізував проведену роботу вищезгаданих організацій та надав відповідні доручення.  По всіх питаннях, що були розглянуті на засіданні, прийнято відповідні рішення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора