Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ВОЛОЧИЩИНА ГОТУЄТЬСЯ ДО ПОСІВНОЇ

Дата: 22.03.2017 16:05
Кількість переглядів: 578

Фото без описуАграрії Волочиського району активно готуються до початку весняно-польових робіт. Так, господарствами району під посів ярих культур у 2017 році підготовлено ґрунту на площі 47 тис. га, в т. ч. глибокої оранки проведено на площі майже 6 тис. га.

Станом на сьогодні в районі проводиться підживлення озимини, всього озимих зернових підживлено 22611 га, що становить 155,4 %. Кращими господарствами по підживленню є ПП «Аграрна компанія 2004», ТОВ «АФ «Подільська зернова компанія», ТОВ «Агро-Юг-В» та ТОВ АФ «Онікс», СФГ «Яструб», які одними з перших розпочали і завершують підживлення озимих культур.

Метеорологічні умови звітного періоду: теплі,  з середньою температурою повітря +6,9 С, що 8-10 С вище норми,  максимальна +15  С , мінімальна 0 С. Опади нерівномірні у вигляді  дощу 1,2-9,3 мм.  Грунт талий. Озимі культури перебувають в стані  неглибокого зимового спокою, на півдні району відмічено відновлення вегетації. 96% озимих зернових та 77 % ріпаків перебувають у доброму та задовільному стані. Орієнтовна площа пересіву озимого ріпаку понад 300 га.

За попередніми даними, вся посівна площа сільськогосподарських культур в усіх категоріях господарств під урожай 2017 року очікується на рівні 77,9 тис. га, що практично ідентичні з показниками 2016 року. Зернові культури прогнозується посіяти на площі 52% у структурі посівних площ, що відповідає нормативам оптимального співвідношення культур у сівозмінах.

Посів ярих зернових культур по сільськогосподарських підприємствах прогнозується на площі 18,1 тис. га,  а також технічних всього: 28,1 тис. га (в т.ч. 5,9 тис. га цукрових буряків, 18,3 тис. га сої та 2,4 тис. га соняшнику).

Аграрії продовжують формувати запаси основних засобів виробництва. Так, сільськогосподарськими підприємствами уже придбано 9500 тонн поживних речовин мінеральних добрив (95% до заявки). На період проведення весняно-польових робіт придбано 92% до технологічної потреби паливно-мастильних матеріалів. В господарствах наявно 192,9 тонн пестицидів, що складає 84% до потреби, в т.ч. 131,5 тонн гербіцидів (85%).

Також Мінагрополітики повністю усунуло адміністративні перепони, що виникли в частині сертифікації насіння. За сприятливих погодних умов в найближчий час очікується масштабне розгортання польових робіт.


За матеріалами управління агропромислового, економічного розвитку та інфраструктури райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора