Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання комісії

Дата: 22.11.2017 16:02
Кількість переглядів: 606

Фото без опису22 листопада  2017 року підкерівництвом голови районної державної адміністрації Сергійчука В.М. проведено вже дванадцяте в цьому році засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення.

В ході свого виступу керівник району охарактеризував стан справ з рівнем заробітної плати, що склався за підсумками економічної діяльності підприємств району протягом жовтня 2017 року. Так середня заробітна плата одного найманого працівника у жовтні поточного року склала 4928 гривень, в тому числі по сільському господарству – 5026 гривень, по промислових підприємствах 5094 гривні на одного працюючого,  в галузі освіти – 4658 гривень, в галузі охорони здоров’я – 4210 гривень. На даний час на території району є підприємства, в яких середня заробітна плата на одного працівника складає на рівні мінімальної, а є й такі де понад 15000 гривень.

Доповнив Володимира Миколайовича своїм виступом його перший заступник – Карун Олег Васильович. Він повідомив, що з  метою виявлення громадян без реєстрації трудових відносин протягом січня – жовтня 2017 року проведено 87 обстежень. За результатами обстежень виявлено 24 не зареєстрованих працівники, з них 19 – які працюють без наявних трудових договорів та 5 – не зареєстровані, як суб’єкти підприємницької діяльності. 

За результатами проведеної роботи зареєстровано 3 суб’єкти підприємницької діяльності, 30 трудових договорів між підприємцями – фізичними особами та найманими працівниками та 28 трудових договорів з найманими працівниками у юридичних осіб.

З метою притягнення до відповідальності при виявленні порушень трудового законодавства суб’єктами діяльності по  17 випадках направлено подання до Управління Держпраці у Хмельницькій області.

Також, Олег Васильович зосередив увагу присутніх керівників об’єднаних територіальних громад на створенні посад державних інспекторів праці при громадах. Створення таких посад та отримання ними відповідних повноважень дасть змогу керівникам громад самостійно проводити перевірки суб’єктів господарювання  з метою дотримання ними законодавства про працю.

На дане засідання було запрошено керівників 5 юридичних осіб та 13 підприємців, що використовують найману працю.

За підсумками засідання рекомендації з оплати праці, реєстрації трудових відносин, нюансів оподаткування отримали  керівники приватних підприємств «Ігрус» та «Мед-Дім» приватні підприємці Липа С.П., Липа О.О., Мельничук О.В., Вінклер В.І., Славецька Г.В., Закордонець О.Д., Демченюк А.О., Добропольська І.Б.

В цей же час деякі керівники проігнорували запрошення на згадане засідання.

Членами районної робочої групи прийнято рішення вже найближчим часом ініціювати перевірку трудового законодавства на підприємствах, що проігнорували запрошення на дане засідання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора