Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Прем’єр-міністр: Професійна освіта — це основа для промислового лідерства України в регіоні

Дата: 02.09.2020 10:23
Кількість переглядів: 1123

Фото без описуПрем’єр-міністр Денис Шмигаль в межах робочої поїздки 1 вересня проінспектував заклади освіти Хмельниччини з нагоди початку навчального року. Очільника Уряду супроводжували Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, в. о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет та народний депутат Микола Стефанчук.

Зокрема Прем’єр-міністр ознайомився з навчальним процесом Вищого професійного училища №25, зустрівся з педагогічним колективом та учнями.

«Для мене особисто професійна освіта є важливою темою, адже вона дає значну регіональну перевагу як для окремих територій, так і для України загалом. На жаль, за часи незалежності ми втратили професійно-технічний потенціал, і сьогодні промисловість, як ніхто інший, відчуває нестачу технічних професіоналів: зварників, слюсарів, електриків», — підкреслив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що це підштовхує Уряд активно запроваджувати дуальну освіту.

«Це означає, що замовники — підприємства, які потребують  навчальних кадрів, на договірних умовах співпрацюють з професійно-технічними навчальними закладами, створюють відповідну базу, дають замовлення і потім вже на роки укладають контракти з навчальним закладом і його випускниками. Дуальна освіта передбачає можливість оплати за навчання спеціалістів, яких потребує те чи інше підприємство. Це дуже важливий момент, тому що без такої основи ми не зможемо розвивати Україну як промислового лідера в регіоні», — наголосив Денис Шмигаль.

Після спілкування з представниками шкільного самоврядування Прем’єр-міністр доручив в. о. Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета опрацювати питання підвищення стипендій для учнів професійно-технічних училищ.

«Сподіваюся, що в наступному році ми за підтримки Уряду та Президента зробимо в цьому закладі навчально-практичний центр, який надасть ще більше конкурентних переваг і територіальній громаді, і місту Хмельницькому», — зауважив Сергій Шкарлет.

Крім того, під час робочої поїздки Денис Шмигаль позапланово перевірив стан дотримання карантинних заходів у навчально-виховному комплексі № 10 у м. Хмельницькому та ознайомився з організацією навчального процесу.

«Процес організований. Діти вчаться. Вчителі знають, що робити. У школі все зроблено за тими нормативами, що розробили МОЗ і МОН. Перший урок відбувся, і він сьогодні якраз мав бути про культуру життя в нових умовах, пов’язаних з пандемією коронавірусу. Упевнений, що Хмельниччина з цим справиться», — резюмував Денис Шмигаль. - https://www.adm-km.gov.ua/?p=81659

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора