Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Підведено підсумки соціально-економічного розвитку Волочиського району за перше півріччя 2020 року

Дата: 31.07.2020 12:05
Кількість переглядів: 531

Фото без описуНа засіданні колегії райдержадміністрації було детально обговорено питання про підсумки соціально-економічного розвитку Волочиського  району за перше півріччя 2020 року.

З даного питання було заслухано заступника голови райдержадміністрації Вадима Нікітюка, який проінформував присутніх, що станом на сьогодні в районі працює 18 промислових підприємств. Обсяг реалізованої промислової продукції за січень-червень 2020 року становив близько 315 млн грн. Найбільше реалізували продукції: ПП «Аграрна компанія 2004», ТОВ «Агробізнес», ТОВ «Птахофабрика Волочиська», ПП «Транс-Авто-Д», ТОВ «Наркевицький цукровий завод».

Фото без описуВарто зазначити, що всього по агропідприємствам району під урожай 2020 року їх засіяно на площі 7753га та озимого ріпаку 1492га. Було засіяно ярих зернових та зернобобових посіяно на площі -  18302 га. Зокрема, для потреб тваринництва проведено посів однорічних та багаторічних трав на площі 435 га та 229 га, а також кукурудзи на силос та зелений корм посіяно 850 га.

За 6 місяців 2020 року Фото без описусільськогосподарськими підприємствами району було вироблено 3265 тонн м’яса і 8798 тонн молока. Виробництво м’яса збільшено на 495 тонн.

Загалом в агроформуваннях району налічується 4231 голів ВРХ, поголів’я  свиней становить 24619 голів та 240 тис. голів птиці. Надій молока  на одну фуражну корову  склав 3203 кг, що на 68 кг більше ніж у минулому році.

На початку 2020 року завершено будівництво  сонячної фотовольтаїчної електростанції розташованої за межами населеного пункту на території Богданівської сільської ради Волочиського району, що дає змогу працевлаштувати 5 осіб.

На сьогодні на території Війтовецької селищної ОТГ налічується 27 приватних сонячних електростанцій та 1 в Наревицькій селищній ОТГ.

Фото без описуЗа січень-травень 2020 року підприємствами району виконано будівельних  робіт на суму 5 млн 48 тис. гривень.

Протягом І кварталу 2019 року в районі прийнято в експлуатацію 1164 метрів квадратних загальної площі  житлових будинків.

ПП «Аграрна компанія 2004» проводить будівництво комплексу зберігання та відвантаження фруктів об’ємом 5 тис. тонн в с.Великі Жеребки, де посаджено яблуневий сад площею 70 га. Дані заходи дають можливість створити близько 30 нових постійних робочих місць та 40 сезонних, освоїти близько 45 млн грн. капітальних інвестицій.

Також, триває реконструкція свинокомплексу в с.Шмирки, що дасть змогу збільшити поголів’я свиней до 11,9 тис. гол. в рік. Загальна вартість робіт даного об’єкта реконструкції становить 37,6 млн грн., додатково буде створено 12 робочих місць.

Крім цього, ПП «Аграрна компанія 2004» завершує будівництво комплексу приймання, зберігання, очистки та відвантаження зерна потужністю 26 тис. тонн, де буде створено біля 15 робочих місць.

ТОВ «Агротек ХПП» в поточному році проводитиме реконструкцію зернозберігального комплексу зі збільшенням загальної місткості зберігання до 75 тис. тонн в смт. Війтівці.

У цілому, протягом січня-травня 2020 року в районі створено 186 нових робочих місць, з них у юридичних осіб – 12 робочих місць та 174 у фізичних осіб-підприємців.

Протягом першого півріччя 2020 року Волочиським дорожньо-ремонтним підрозділом проведено роботи по відновленню асфальтового дорожнього покриття, на автомобільних дорогах Волочиськ–Соломна протяжністю 0,6 км, Волочиськ-Щаснівка - 1 км, дороги державного значення М–12 Волочиськ–Підволочиськ в с. Гарнишівка протяжністю 16 км. Виконано поточні ремонти щебеневою сумішшю автомобільних доріг місцевого значення загальною протяжністю 44 км.

Продовжуються роботи по капітальному ремонту автомобільної дороги державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка.

У 2020 році за програмою Президента України «Велике будівництво» передбачено реалізацію ряду заходів на території Волочиського району, зокрема:

1.Капітальний ремонт відділення невідкладної медичної допомоги терапевтичного корпусу КНП «Волочиська ЦРЛ» кошторисною вартістю 7 млн 92,4 тис грн., де на сьогодні проводиться процедура закупівлі – відкриті  торги.

Фото без опису2.Завершення реконструкції стадіону в смт.Наркевичі на 400 місць, де станом на 22 липня 2020 року з виділених державним фондом регіонального розвитку  10 млн 599 тис.грн. було перераховано 6 млн. 650 тис.грн., з яких освоєно 2 млн 996 тис.грн.

Фото без опису3.Реконструкція майданчика у мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту по вул. Пушкіна, 14 в м. Волочиськ кошторисною вартістю 1 млн 505 тис.грн., де станом на 1 липня 2020 року  виділено з державного бюджету та повністю  освоєно 734,0 тис.грн., а  також профінансовано 80 тис. грн. з місцевого бюджету.

4.Об’єкти поточного середнього ремонту автомобільних доріг місцевого значення, де на сьогодні розпочато ремонт дороги у с.Баглаї та у смт. Війтівці.

5. Ремонт вулиць і доріг місцевого значення, де  у  звітному періоді введено в експлуатацію 2000 кв.м по вул. І.Франка у смт.Війтівціт та  освоєно  1 млн. 86,5 тис. грн., а також введено в експлуатацію 3087 кв.м у смт. Наркевичі (вул. Театральна, пров. Парковий, пров. Театральний, пров. Мистецький) та  освоєно 1 млн 524,5 тис. грн.

У січні-березні 2020 року зовнішньоторговельний оборот товарів становив 20,0 млн доларів США.

Експорт у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року збільшився в 3 рази  та становив 17,6 млн доларів США, імпорт – на 5,5% та становив 2,5 млн доларів США.

Основу товарної структури експорту становили зернові культури; насін­ня і плоди олійних рослин; жири та олії рослинного поход­ження та інше.

Оборот роздрібної торгівлі за січень-березень 2020 року складає 65,3 млн.грн., що в порівнянних цінах становить 121,6 %.

З метою ґрунтовного аналізу фактичного рівня цін на соціально значимі продовольчі товари та контролю цінової ситуації в районі відділом житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля райдержадміністрації щодекадно проводиться  моніторинг цін на основні продукти харчування.

Також, на період встановлення карантинних обмежень, спричинених коронавірусом COVID-19 щотижнево проводиться моніторинг наявності та залишків харчових продуктів вітчизняного виробництва у закладах торгівлі.

За підсумками І півріччя до загального фонду місцевих бюджетів Волочиського району надійшло 26 млн 8 тис. грн, з них податків та зборів – 7 млн 217 тис. грн, міжбюджетних трансфертів 19 млн 583 тис. грн.

За січень - червень забезпечено виконання планових показників за доходами загального фонду (без врахування офіційних трансфертів ) на 99,0%.  При плані 7 млн 289 тис. грн. надійшло 7 млн 217 тис грн., недоотримано 72,5 тис. грн.

Порівняно з відповідним періодом минулого року зменшилися поступлення до загального фонду бюджету на 1 млн 3 тис. грн., що становить 87,8 % до обсягу минулорічних надходжень.

За звітний період виплачено усі види державної соціальної допомоги на загальну суму 34 млн  639 тис. гривень.

Крім цього, нараховано субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на суму 23 млн 23 тис. грн для майже 8 тис. домогосподарств.

На  обліку служби у справах дітей перебуває 120 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 29 дітей-сиріт, 91 дітей, позбавлених батьківського піклування.  В районі функціонує 6 прийомних сімей та 2 дитячих будинки сімейного типу.

Цьогоріч дві особи визначені комісією з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали грошову компенсацію на придбання житла в порядку черговості перебування їх на квартирному обліку у Волочиському районі. Загальний обсяг коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, який був направлений на придбання житла склав 707, 0 тис. грн.

Протягом І півріччя з метою зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти для опорного навчального закладу «Купільська ЗОШ І-ІІІ ст. Волочиської районної ради Хмельницької області»  за кошти районного бюджету придбано 5 крейдово-магнітних та 2 аудиторських  дошки, металопластикові та металеві двері та інше на загальну суму 112,2 тис. грн. За кошти районного бюджету здійснено капітальний  ремонт  першої частини вестибюлю Купільського опорного закладу на суму 169,8 тис. грн.

В КНП «Волочиська центральна районна лікарня» протягом звітного періоду придбано медичного обладнання та апаратури на суму  1 млн 322,9  тис. грн, витрачено на медикаменти для стаціонарного лікування  – 822,5 тис. грн,  залучено позабюджетних коштів на суму: 1 млн 810 тис. грн.

У квітні 2020 року за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам в сумі 7,6 млн. грн., при співфінансуванні з місцевого бюджету в сумі 843,1 тис.грн, завершилось будівництво та введено в дію  амбулаторію  загальної практики сімейної медицини у смт. Війтівці

Протягом І півріччя в КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Волочиської міської ради» закуплено п’ять пульсоксиметрів портативних, два комп`ютери з операційною системою, мобільний діагностичний комплекс IDS 500, спеціальне програмне забезпечення на загальну  суму 270,1 тис. грн., з них 10 тис.грн з міського бюджету.

Приємно зазначити, що у першому півріччі розпочато  та на сьогоднішній день завершено ремонт Наркевицького ЦПМСД за кошти районного, селищного бюджету та благодійних внесків.

Звертаючись до членів колегії голова адміністрації Юрій Марущин зазначив, що аналізуючи сьогодні підсумки роботи всіх галузей економіки і соціальної сфери за І півріччя 2020 року,  ми повинні поставити  перед собою завдання врахувати невирішені проблеми і зосередити зусилля на вирішенні  життєвих  питань наших людей, для покращення їх добробуту.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора