Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

До сторіччя Целеха Георгія Феофановича

Дата: 27.07.2020 10:21
Кількість переглядів: 321

Фото без описуЦими днями виповнюється 100 років з дня народження Целеха Георгія Феофановича, героя Соціалістичної праці, Почесного громадянина Волочиського району. З цієї нагоди на фасаді будинку культури в селі Копачівка відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Целеху Г.Ф.

Целех Григорій Ферфанович народився 26 липня 1920 року в місті Волочиськ, Хмельницької області. Закінчив сільськогосподарський інститут в  м. Кам’янець-Подільський. У 1950 році   сільськогосподарські артілі «Червона зірка» та імені Т. Шевченка  обєдналися  в одну – «Червона зірка», яку і очолив Целех. Колгосп «Червона зірка», як колективне господарство об’єднував м.Волочиськ, села Лозова, Копачівка та Мислова.

За часів правління Георгія Целеха успіхи даного господарства значно зросли у порівнянні з попередніми роками. Так, надій молока на фуражну корову у 1957 році становив 2046 кг., що на 124 кг більше ніж у 1956 році  Збільшилось поголів’я корів, свиней, птиці, а відповідно і збільшилося виробництво мяса.

Георгій Феофанович був меценатом і розбудовником міста Волочиськ та населених пунктів району, за його підтримки будувались перші багатоповерхівки, дитячі садочки та сільські будинки кільтури.

Целех Георгій Феофанович був нагороджений багатьма державними відзнаками загальнодержавного та занесений на алею слави Волочисього району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора