Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Жодних обмежень по залізничному сполученню в області на даний час немає, – Р.Примуш

Дата: 07.07.2020 09:40
Кількість переглядів: 261

На цьому вкотре наголосив під час сьогоднішнього брифінгу перший заступник голови облдержадміністрації Роман Примуш, відповідаючи на запитання щодо роботи залізничного транспорту.

Як уже повідомлялося, постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2020 №500 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зокрема, в частині заборони залізничного сполучення.

Відповідно до внесених змін, які набрали чинності 22 червня 2020 року, зокрема до пункту 3 підпункту 7, на період дії карантину забороняється здійснення регулярних та нерегулярних пасажирських перевезень автомобільним транспортом, зокрема пасажирських перевезень на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі, в електричному (трамвай, тролейбус), залізничному транспорті, у міському, приміському, міжміському, внутрішньообласному та міжобласному сполученні, в кількості більше ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу, визначена в реєстраційних документах на цей транспортний засіб. Перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та контроль використання засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок пасажирами під час перевезення. Тобто за умови дотримання зазначених вимог послуги із перевезення залізничним транспортом не заборонені.

Крім цього, комісією з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій обласної державної адміністрації 26 червня 2020 року (протокол №25) скасовані попередні рішення комісії, які передбачали заборону щодо здійснення залізничних перевезень.

Таким чином, в області на даний час відсутні обмеження щодо відновлення залізничного сполучення.

“Фактично з минулого тижня жодних обмежень в області по залізничному сполученню немає, адже це не заборонено ні постановою Кабміну, ні рішенням обласної комісії з ТЕБ і НС, – зазначив посадовець. – Ми вже звернулися з листом до Укрзалізниці та повідомили їм про це, а також попросили якнайшвидше відновити залізничне сполучення в рамках існуючої мережі.”

Також Роман Примуш звернув увагу, що у випадку погіршення епідеміологічної ситуації обласна комісія ТЕБ і НС має повноваження приймати рішення про заборону залізничних перевезень АТ «Укрзалізниця» на окремих маршрутах, про що керівництво компанії у такому разі буде поінформовано додатково.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора