Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

25.06. 2020 року під головуванням голови адміністрації Ю.Марущина відбулось засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 25.06.2020 17:02
Кількість переглядів: 591

 На порядку денному розглянуто такі питання:

  1. Про   стан   підготовки  закладів освіти  району до опалювального сезону  2020-2021 років та до  нового  навчального року
  2. Про проєкт рішення районної ради «Про внесення змін до районного бюджету Волочиського району на 2020 рік»
  3. Про поширення коронавірусної інфекції COVID-19 на території Волочиського району та заходи запобігання цьому під час адаптивного карантину.

По першому питанню доповідала завідувач сектору освіти райдержадміністрації Тетяна Атаманчук. Вона зауважила, що мережа  закладів освіти підпорядкованих райдержадміністрації, становить: 3 заклади загальної середньої освіти та 2 дошкільних заклади.  Протягом І півріччя 2020 року завершено капітальний ремонт вестибюля у Купільській ЗОШ І-ІІІ ступенів (176 тис. грн), здійснено роботи з оновлення фасаду приміщення Купільського ДНЗ.

З метою належної підготовки закладів освіти до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період  заплановано здійснити такі заходи:

  • відремонтувати частину даху та замінити 6 вікон на металопластикові у Богданівському НВК;
  • завершити поточний ремонт вестибюля у Поповецькій ЗОШ І-ІІ ступенів (120 тис. грн);
  • замінити підлогу у класній кімнаті Богданівського НВК;
  • здійснити технічний огляд та придбання пального для шкільних автобусів;
  • здійснити заходи з пожежної безпеки, а саме: облаштувати в Купільській  ЗОШ І-ІІІ ст. блискавкозахист (220 тис. грн);

 В рамках реалізації державної Концепції «Нова українська школа» у 2020 році необхідно облаштувати освітній простір для учнів 1-3 класів, на реалізацію даного напрямку в поточному році передбачено 100,2 тис. грн. З них: 40,9 тис. грн на придбання меблів для перших класів НУШ, 36,9 тис. грн – на придбання дидактичних матеріалів, 22,3  тис. грн – на закупівлю комп’ютерної техніки.

Також, з метою належної підготовки до опалювального сезону буде завершено облаштування котелень закладів освіти засобами обліку природного газу (модеми).  

 У дошкільних закладах розпочато поточні ремонти. Здійснюється формування дитячого контингенту відвідувачів дошкільних закладів за віковими категоріями.

Відповідно до рішень Уряду, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, освітні установи перебувають у режимі дотримання карантинних заходів. У разі скасування обмежень заклади освіти будуть готові розпочати освітній процес з 01.09.2020 року.

В свою чергу начальник відділу фінансів райдержадміністрації Артем Смиц представив проєкт рішення сесії районної ради «Про внесення змін до районного бюджету Волочиського району на 2020 рік». При обговоренні даного питання голова адміністрації Юрій Марущин рекомендував представникам об’єднаних територіальних громад розглянути можливість збільшення обсягу резервного фонду місцевих бюджетів.

По третьому питанню заслухали заступника голови адміністрації Вадима Нікітюка, який проінформував присутніх, що при райдержадміністрації створено та організовано роботу тимчасової протиепідемічної комісії та штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Затверджено місцевих план протиепідемічних заходів, згідно з яким відпрацьовано алгоритм першочергових дій. Забезпечено своєчасне та безперебійне перевезення медичного персоналу до робочих місць на період карантину. Визначено перелік закладів, які можуть бути перепрофільовані для госпіталізації хворих та контактних осіб. Станом на 25 червня у КНП «Волочиська ЦРЛ» перебуває 7 осіб, з них 4 з ознаками ГРВІ і 3 з пневмонією. В загальному по району на самоізоляції перебуває 3 особи. Відібрано 99 зразків для лабораторної діагностики методом ПЛР. Кількість підтверджених випадків захворювання на COVID-19 по району становить 2 особи, які на сьогоднішній день вилікувались.

Додатково, голова адміністрації Ю Марущин запропонував розглянути на засіданні комісії ТЕБ та НС Волочиської міської ради питання можливості відновлення роботи закладів дошкільної освіти на території міста.

Кожне з питань детально обговорено членами колегії, за результатами розгляду прийнято відповідні протокольні рішення та розпорядження голови райдержадміністрації.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора