Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робочий візит заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олексія Лисюка та директора Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької обласної державної адміністрації Олега Омелянюка

Дата: 11.06.2020 17:56
Кількість переглядів: 308

Фото без описуВ рамках робочого візиту заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Олексій Лисюк та директор Департаменту розвитку промисловості та агропромислового комплексу Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Омелянюк відвідали смт Наркевичі, де зустрілись з головою територіальної об’єднаної громади Л.Гулою, заступником голови Волочиської районної державної адміністрації В.Нікітюком та начальником відділу житлово-комунального господарства, інфраструктури, енергетики та захисту довкілля районної державної адміністрації Р.Галасом.


Селищний голова показала  як будується стадіон, який є об’єктом з програми Президента «Велике будівництво». Також оглянули школу, дошкільний заклад, територію, де планується встановлення сучасного спортивного майданчика. На території селища йде ремонт доріг, планується також оновити шкільне подвір’я. Відбулась зустріч і з директором Наркевицького цукрового заводу І. Мисько, який належить агрохолдингу  «Астарта-Киів». Заступник голови обласної державної адміністрації поцікавився станом справ на заводі, наголосивши, що зараз кон’юнктура ринку складна, бізнесу важко і потрібна підтримка і влада готова до діалогу. І.Мисько розповів, що цього року несприятливі кліматичні умови, не вистачає сировини, по Хмельницькій області площа посіву буряку зменшились на 6 тис, в зв’язку з цим скорочується тривалість роботи, якщо минулого року сезон тривав 2,5 місяці то цього року буде лише 2 місяці. В сезон на заводі працює біля 460 працівників, за добу завод після реконструкції переробляє 6 тис. тонн сировини.  Завод є одним з бюджетоутворюючих підприємств Наркевицької громади, до бюджету відчислень надійшло 3,5 мл. гривень. О.Лисюк відмітив, що приємно, що на обласному рівні знайшли підтримку з боку підприємства в боротьбі з коронавірусною інфекцією і агропромхолдинг Астарта-Киів допомагає лікарням медичним обладнанням, засобами захисту. 

Під час візиту побували і на території Війтовецької об’єднаної громади, зустрілись з її головою І.Степанюком та  відвідали ТОВ «СОНЯЧНА ЕНЕРГІЯ ЗАХІД», яке знаходиться за межами с.Кривачинці. Потужнісь сонячної електростанції 7 мВт.  Як зазначив головний інженер ТОВ «СОНЯЧНА ЕНЕРГІЯ ЗАХІД», сонячні електростанції доводять свою перевагу за наступними показниками: екологічність, безпека, відсутність шуму, вартість електроенергії. Дедалі більше ми бачимо необхідність відходу від енергетики минулого сторіччя на користь нових екологічних технологій, в силу цього йде процес інтеграції прогресивних еко-технологій на території Хмельницької області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора