Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Всесвітній день донора

Дата: 10.06.2020 11:49
Кількість переглядів: 263

Фото без описуУ травні 2005 р., в ході Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, міністри охорони здоров’я світу одностайно прийняли заяву про прихильність і підтримку добровільного донорства крові. У резолюції WHA58.13 вони постановили щорічно проводити Всесвітній день донора крові 14 червня. Цього дня у 1868 році народився австрійський лікар К. Ландштейнер, який відкрив групи крові людини.

Цього року Всесвітній день донора крові знову проводиться у всьому світі і буде координуватися Всесвітньою організацією охорони здоров’я, Міжнародною федерацією товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародним товариством з переливання крові та Міжнародною федерацією організацій донорів крові. Щомиті в усьому світі у людей будь-якого віку і походження виникає потреба в переливанні крові за життєвими показаннями.

Адміністрація та весь трудовий колектив КНП «Волочиська ЦРЛ» щороку приймає активну участь у проведенні дня донора. Цього року заплановано провести день донора 12 червня, запрошуємо вас прийняти участь у цьому важливому для суспільства заході.

Нехай донорство дає нам відчуття гордості і радості за врятовані життя.      

Даруйте здоров'я та будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора