Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Денис Шмигаль анонсував програму Уряду по виходу із економічної коронакризи

Дата: 27.05.2020 16:19
Кількість переглядів: 237

Денис Шмигаль анонсував програму Уряду по виходу із економічної коронакризиКабінет Міністрів України, залучивши експертів, науковців та бізнес-асоціації, підготував програму стимулювання економіки для подолання наслідків епідемії COVID-19. Про це, відкриваючи сьогоднішнє засідання Уряду, заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, цей документ почали готувати одразу після початку карантину і працювали над ним понад 6 тижнів, і тепер він пропонується для публічного обговорення.

«Ми залучили десятки, а конкретно більше 90 розробників, найкращих аналітичних центрів країни, десятки бізнес-асоціацій та окремих компаній (в тому числі із представників малого та середнього бізнесу). Серед них і Торгово-промислова палата України, і Спілка українських підприємців, і Український союз промисловців і підприємців, Європейська бізнес-асоціація, Асоціація газовидобувних компаній України, Український клуб аграрного бізнесу, Аналітичний центр Разумкова, Інститут економіки прогнозування НАН України, Аналітичний центр EasyBusiness, DIXI Group, Аналітичний центр CASE Україна і ще десятки інших суб’єктів.  Тому звичайно говорити, що це виключно Урядова стратегія – це перебільшення, адже це стратегія найкращих експертів, бізнесменів, науковців, аналітиків», - наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, «коронакриза – це, в тому числі, і наш шанс зробити радикальні перетворення. Це наш шанс змінити підходи і наш шанс почати реальні зміни».  

Також очільник Уряду наголосив, що червоною лінією, яка проходить через усю програму та є частиною кожного елемента стратегії став принцип пріоритету українського виробника, який платить податки та створює робочі місця в Україні. «Саме тому перша частина програми називається захист українських товарів, робіт, послуг від їх імпортних альтернатив. Здоровий економічний націоналізм – це є стратегія багатьох країн, і ми також будемо рухатися в цьому напрямку», - зазначив Денис Шмигаль.

Також, за словами Глави Уряду, програма передбачає, що Україна буде використовувати весь спектр інструментів СОТ та ГАТТ для захисту своїх підприємств. Кожна галузь в підготовленій стратегії, додав Денис Шмигаль, має два обов’язкових параметри. Мова йде про доступ до фінансів та доступ до ринків. «Приведу приклад: якщо ми говоримо про підтримку невеликих бізнесів, то це програми доступних кредитів, запуск грантових програм, розширення участі МСБ у державних закупівлях, а також всебічна допомога по виходу на зовнішні ринки», - зазначив він.-https://www.kmu.gov.ua/news/denis-shmigal-anonsuvav-strategiyu-uryadu-po-vihodu-iz-ekonomichnoyi-koronakrizi


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора