Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова адміністрації ознайомився з роботою групи компаній «VITAGRO»

Дата: 25.05.2020 16:37
Кількість переглядів: 407

Група компаній «VITAGRO» - це багатогалузеве господарство, де активно розвивають молочне та м’ясне скотарство, рослинництво, обробляють десятки тисяч гектарів землі, впроваджують новітні технології на насіннєвому та комбікормовому заводах, створили підприємство із виробництва олії, побудували елеватори, власний завод з переробки насіння, відродили садівництво.

Голова адміністрації Юрій Марущин побував з робочим візитом у селах Соломна, Попівці, Шмирки, Клинини, зустрівся з керівником кластеру, Клаком Олександром Леонідовичем. У кластер входить три райони – Волочиський, Городоцький та Красилівський. Свинарством займається сім ферм, група компаній VITAGRO приділяє велику увагу і розвитку молочного скотарства. Є чотири ферми, найбільша з яких у с.Соломна, де утримується 850 голів рогатої худоби, з них 553 корови дійних, надій становить 22,5 кг. В штаті ферми – 41 працівник, одна доярка обслуговує 50-55 корів. Протягом останніх років проводилась реконструкція приміщень, головною метою реконструкції було збільшення дійного поголів’я корів, утримування молодняка на безприв'язній системі, створення родильних відділів, перехід на потокоцехову систему утримування корів.

В с.Попівцях 89 га займає яблуневий сад, на  осінь планується його збільшення ще на 19 га. В с.Клинини висаджено розсаду тютюну, яка вирощується в дев’яти теплицях, також є власні сушарки. На вирощуванні, збиранні та сушіння тютюну працюють до 150 працівників. Однак і сад, і розсада тютюну, цьогоріч сильно постраждали від травневих заморозків.

Також, як відзначив керівник кластеру, окремим досягненням є відродження в селах де раніше були пожежні частини, але перестали діяти, зараз відновлюється робота та створюються добровільні пожежні команди, завжди готові виїхати на пожежу. В с.Шмирки проводиться реконструкція свинокомплексу на 5000 голів.

За словами керівника кластеру, гарні працівники сьогодні на вагу золота, тому робітничі професії за рівнем оплати праці нині не тільки не поступаються іншим спеціальностям, а й подекуди і переважають їх. В кожному селі голова адміністрації мав нагоду поспілкуватись з працівниками,  з його слів, дуже важливо чути людей та розуміти їх бачення розвитку району.

І як, зауважив Олесандр Клак, ціль компанії — створювати робочі місця, щоб молодь залишалась у селах, розвивати там соціальну інфраструктуру, реалізовувати соціальні проекти, проводити ремонти шкіл, клубів, дитсадочків, медичних закладів, підтримувати розвиток спорту, сприяти церковним громадам. Очільник району зауважив, що дуже приємно, що компанія долучається до життя громад, прагне, щоб люди мали краще життя, всіляко допомагає пайовикам. Окремо також відмітив і допомогу для КНП «Волочиська ЦРЛ» та первинної ланки ПМСД під час епідемії COVID -19, зокрема, закупівлі засобів захисту для медичних працівників та медичного обладнання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора