Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Визначено переможців обласного оnline-конкурсу з краєзнавства

Дата: 19.05.2020 16:36
Кількість переглядів: 360

З метою забезпечення освітнього процесу на період карантину в позашкіллі, Хмельницький обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді організовує і проводить у дистанційній формі конкурси і турніри з різних напрямків туристсько-краєзнавчої роботи, використовуючи сучасні освітні технології і ресурси.

Перший дистанційний онлайн-конкурс – «Кращий знавець знаків спортивних карт» було організовано і успішно проведено в середині квітня. А з 14 по 15 травня проведено  обласний оnline-конкурс з краєзнавства, участь в якому взяли 191 учасник!

Конкурс проводився з метою популяризації історико-культурної спадщини рідного краю, вивчення історії, природи та традицій українського народу, підведення підсумків освітньої діяльності закладів позашкільної освіти області у 2019/2020 навчальному році, виявлення кращих знавців з напрямів краєзнавства – географічного, історичного та народознавства.

Учасникам були запропоновані чотири тестові вікторини на платформах «Kahoot!» (географічне краєзнавство; народознавство; історичне краєзнавство) та Всеосвіта (фотовікторина). Конкурс тривав два дні, і кращі краєзнавці визначалися у двох вікових групах: молодшій (здобувачі освіти 5-7 класів) та старшій (здобувачі освіти 8-10 класів).

У перший день конкурсанти проходили Фотовікторину, яка включала різнопланові тестові запитання на знання народознавства, історії, географії України, пам’яток архітектури та відомих людей України, а також вікторину з географічного краєзнавства. Другого дня – вікторини з народознавства та історичного краєзнавства.

Переможці у вікторинах визначалися за найбільшою кількістю вірних відповідей за найкоротший час, а у загальному заліку – за найбільшою сумою набраних балів у всіх 4-х вікторинах Конкурсу.

Кращими краєзнавцями онлайн-конкурсу стали:

у старшій групі:

І місце – Олександр ПАНЧУК, вихованець ВПК «Житниця Поділля» Красилівського району (керівники: Б.В. Андрійчук, В.В. Лобов), учень 10 класу Хмельницького ліцею ІІ-ІІІ ст. Хмельницької обласної ради;

ІІ місце – Вероніка ХОМИЧ, вихованка гуртка «Юні екскурсоводи» Віньковецького БТДЮ (керівник В.Й. Когут), учениця 9 класу Зіньківського НВК «СЗОШ І-ІІІ ст. – колегіум» Віньковецького району;

ІІІ місце – Марія КРАСІВСЬКА, учениця 9 класу Бальковецького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Волочиської ОТГ.-https://www.adm-km.gov.ua/?p=75394


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора