Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Світла пам’ять загиблим! Найвища вдячність живим!

Дата: 08.05.2020 18:00
Кількість переглядів: 669

На передодні Днів пам'яті та примирення, Дня Перемоги представники влади району відвідали та особисто привітали ветеранів війни, яких, на превеликий жаль, залишилось дуже мало, лише дев’ять.


До вашої уваги коротенькі історії життя кожного із них.


Золотайко Анатолій Олександрович, полковник у відставці, родом з Краснодарського краю, був мобілізований в 1943 році курсантом Іркутського вищого військового інженерного училища. На початку 1945 року в званні сержанта направлений на подальшу службу в 10-й бомбардувальний авіаційний морський полк для участі в бойових діях. В червні 1945 року полк був передислокований на Далекий Схід і приймав участь у Радянсько-японській війні і захисті Китайської революції. Був демобілізований у квітні 1951 року.


Думанський Анатолій Антонович, полковник у відставці уродженець с.Петриківці Волочиського району. З рідного села був призваний до армії та відправлений у Нижньогородську область ( на той час Горьківську), де пройшов курс молодого бійця та був зачислений в десантну частину, 357 стрілецький полк першого Білоруського фронту. Після закінчення війни повернувся додому, закінчив 10 клас школи та вступив у Львівський медичний інститут. Після закінчення інституту працював у Волочиській лікарні.


Мельник Федір Теофанович, майор у відставці, інвалід війни, у 18 років отримав поранення в наслідок чого втратив ногу. Служив у 8-й роті 1158 стрілецького полку на 3-му Білоруському фронті під командуванням Черняховського.


Чиж Кирило Васильович, майор у відставці. Призваний після звільнення України, на початку 1945 року поступив на  службу у 68-й будівельний загін.


Незгода Йосип Антонович, був призваний у ряди армій на території Німеччини, приймав участь у бойових діях по місцю призову у батальйоні з обслуговування авіації. Прослужив 6 років і демобілізований  у 1950 році.


Ковальчук Дмитро Семенович, майор у відставці, ніс службу у 43 базі ВСП Тихоокеанського морського флоту. Призваний у 1945 році і демобілізований у 1953 році.


Кадук Дмитро Леонідович, підполковник у відставці, родом із Шумська, Тернопільської області. Призваний у армію в Марійській АРСР, проходив службу у Монголії та Китаї.


Виноградський Людвіг Станіславович, капітан у відставці. Був призваний  у армію після визволення України  від нацистів, проходив службу на Далекому Сході.


Цізорик Степан Іванович, майор у відставці. Проходив службу у бойовій частині у Німеччині у підрозділі матеріально-технічного забезпечення.


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора