Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання забезпечення прав дітей в умовах карантину

Дата: 08.05.2020 15:27
Кількість переглядів: 289

Фото без описуПитання забезпечення прав дітей в умовах карантину, створення безпечного середовища для проживання дітей, які повернулися у сім’ї із закладів інституційного догляду та виховання, перебуває на постійному контролі голови Волочиської райдержадміністрації Юрія МАРУЩИНА.

З метою визначення спроможності кожної сім’ї, у яку повернулися діти, забезпечити їх потреби та, насамперед, безпеку створено комісії  з моніторингу  забезпечення прав дітей, які повернулися до сімей із закладів інституціонального догляду на період карантину, згідно розпорядження голови Волочиської районної державної адміністрації від 05.05.2020 року №136/2020-р "Про комісію з моніторингу забезпечення прав дітей, які повернулися до сімей із закладів інституційного догляду, та виховання дітей". До складу цієї комісії включено представників районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування, служби у справах дітей, поліції, фахівців із соціальної роботи центру соціальних послуг, медичних працівників.

У Волочиський район, внаслідок запровадження карантину, було повернуто 17 дітей, які перебували у закладі інституційного догляду цілодобово і зв’язку із карантином повернулися до  сімей, з них: 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 14 дітей, які перебувають в закладах інституційного догляду та направлені згідно висновку психолого-медико-педагогічної комісії (ПМПК), а саме: з закладів - Солобковецького навчально-реабілітаційного центру  повернулися 3 дитини, Ямпільської спеціальної школи-1 дитина, Голенищівської спеціальної школи - 4 дитини, Ізяславського навчально-реабілітаційного центу - 3 дитини, Новоушицької спеціальної школи- 3 дитини.   

З метою збереження прав дітей, забезпечення сприятливих умов для навчання, виховання, дозвілля та неухильного виконання карантинних обмежень, рекомендацій органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування службою у справах дітей райдержадміністрації   проведено  моніторинг вищезазначених дітей, які повернулися із закладів інституціонального догляду в свої родини, проаналізовано  списки цих родин, в яких перебувають   діти, уточнено контактні дані, встановлено фактичне місце перебування, проводиться постійний дистанційний моніторинг через телефонний зв'язок.

За підсумками наради відповідальним виконавцям дано доручення терміново вивчити питання щодо можливості надання допомоги сім’ям з дітьми, які повернулися вищезазначених закладів інституціонального догляду.

За результатами роботи комісії спільно з службою у справах дітей,  представників  поліції, місцевого самоврядування обстежено умови проживання дітей, які повернулися вищезазначених закладів інституціонального догляду в сім’ї на період карантину та проживають на території міста Волочиськ та сіл Волочиського району: Качуринці, Вигода, Попівці, Федірки Лозова, Канівка, Авратин, Щаснівка, Писарівка, Новоленськ.   Під час обстеження умови проживання з’ясовано, що діти перебувають вдома,  проходять дистанційний курс навчання та дотримуються правил карантину.   В будинках де проживають діти є місце для сну, занять, вони забезпечені усім необхідним для їх повноцінного, всебічного розвитку відповідно до їх вікових, фізичних, духовних потреб. Сім’ї забезпечені продуктами харчування, одягом, взуттям, медичним доглядом в період епідемії та стрімкого поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

Крім того, проведено роз’яснювальну роботу щодо запобігання ураження COVID-19,   бесіди з батькам щодо виконання ними батьківських обов’язків відносно дітей,  роз’яснено положення ст. 150, 155 Сімейного кодексу України, ст. 184 КУпАП.

 За інфорцією служби у справах дітей


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора