Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Нарада з питань соціального захисту жителів Волочиського району

Дата: 06.05.2020 16:57
Кількість переглядів: 528

Фото без опису

6 травня відбулась нарада під керівництвом голови адміністрації Юрія Марущина з питань соціального захисту найбільш вразливих верств населення. На нараді були присутні голова районної ради, керівники окремих структурних підрозділів адміністрації та представники об’єднаних територіальних громад району.


Важливо, за словами Юрія  Віталійовича, є створення комфортних умов життя для категорій громадян найуразливіших верств населення особливо під час карантину та після введення пом’якшень, також було наголошено, що адресна допомога повинна бути надана кожній соціально-незахищеній людині, яка цього потребує.

Як поінформував начальник управління соціального захисту населення РДА Олександр Партика, станом на 01.05.2020 р. в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків включено 11447 громадян, з них протягом першого кварталу 2020 року надано пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі 7848 пільговикам.

«Зараз актуальним є налагодження спільної роботи влади та соціальних працівників. Питання роботи зі зверненнями громадян, надання соціальної допомоги, пільг та субсидій різним категоріям населення постійно знаходяться на контролі, - зазначив очільник району. – Перед нами стоїть завдання суттєвого покращення соціального обслуговування та надання соціальної підтримки населенню безпосередньо за місцем проживання, підвищення рівня поінформованості населення, а також налагодження зворотного зв’язку для оперативного регулювання та задоволення актуальних проблем мешканців району».

Найближчим часом фахівці з соціальної роботи територіальних громад відвідають прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, опікунів, одиниких матерів, малозабезпечені сім'ї, людей з інвалідністю, учасників бойових дій, сім'ї загиблих ветеранів війни, дітей війни, одиноких громадян, щоб особисто ознайомитись з умовами проживання, проблемами та питаннями, які виникають, та надати необхідну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора