Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Українські пенсіонери вже отримують по 1000 гривень допомоги за ініціативою Президента

Дата: 25.04.2020 13:34
Кількість переглядів: 277

Більшість українських пенсіонерів, пенсія яких менша ніж 5 тис. грн, уже отримують додаткову допомогу в розмірі 1 тис. грн, яку ініціював Президент України для підтримки малозабезпечених літніх людей під час карантину. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді під головуванням Володимира Зеленського з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19.

Більшість таких пенсіонерів уже одержала гроші на банківську картку, а решті «Укрпошта» почала доставку виплат додому.

«Карантин – складний час, особливо для малозабезпечених, для людей похилого віку. Держава має зробити все, щоб підтримати цих людей у складний період. Допомога найуразливішим категоріям громадян сьогодні – один з найголовніших обов’язків влади», – зазначив Глава держави.

На нараді Президенту також повідомили про ініціативу голови Луганської ОДА застрахувати лікарів, які працюють з хворими на коронавірус COVID-19, та мобільні бригади, які контактують з інфікованими.

«Знаю, що ця страховка розрахована й на наслідки коронавірусу, і ще на 140 хвороб. Коштує вона дешево. Лікарі в регіоні дуже вдячні. Це чудовий приклад того, як місцева влада знаходить хороші та якісні рішення під час епідемії. Прошу розглянути можливість такого страхування по всій Україні», – резюмував Володимир Зеленський.


За матеріалами Офісу Президента України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора