Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Голова облдержадміністрації Дмитро Габінет відвідав з робочою поїздкою Волочиський район

Дата: 09.04.2020 19:23
Кількість переглядів: 538

В середу, 8 квітня 2020 року,  голова Хмельницької обласної адміністрації Дмитро Габінет в ході робочої поїздки  відвідав Волочиський район.

Перше питання – це посівна кампанія. Адже земля не розуміє проблем пандемії, вона не може чекати. Д.Габінет зустрівся з представниками ТОВ «Енселко Агро» – одного з найбільших користувачів земельних паїв у Волочиському районі. Тисячі гектарів землі в селах Баглаї та Бубнівка використовуються під посів соняшника. Сучасна техніка, якісний посівний матеріал, працівники, віддані своїй справі. Проблема поки одна - засуха. Голова ОДА побажав всім, хто задіяний в посівній 2020 року, високого врожаю!

Попри карантинні заходи не припиняються дорожні будівельні роботи. Голова облдержадміністрації ознайомився з  масштабним будівництвом дороги М-12, що є складовою міжнародного шляху Go Hiway. Ця ділянка від Війтовець до Тернопільської області (підрядник «ШБУ-56») є складовою коридору, що з’єднає Гданськ і Одесу і має величезне значення для економічного розвитку країни.

В місті Волочиськ Дмитро Габінет зустрівся з головою РДА Юрієм Марущиним і міським головою Костянтином Черниченко. Разом обговорили основні проблеми міста і області та шляхи їх вирішення.

В рамках боротьби з коронавірусом голову ОДА цікавила готовність Волочиської центральної районної лікарні до можливої хвилі епідемії. Спілкуючись з Головним лікарем В.Чубарем, з лікарями, медсестрами лікарні, пересвідчились, що лікарня готова. «Не відчувається паніка, кожен на своєму місці, сформовані і забезпечені всім необхідним мобільні бригади, визначені місця обсервації... кожен готовий виконати свій обов’язок, не зважаючи на недостатню заробітню плату, дефіцит кадрів та проблеми, пов’язані з медичною реформою» - резюмував Дмитро Анатолійович.

Далі відвідали село Маначин, а саме - Церкву Успіня Пресвятої Богородиці. Церква зачинена, а біля воріт звернення до прихожан із проханням дотримуватись умов карантину. Голова ОДА висловив сподівання, що дуже скоро, по закінченню карантину, урочисто лунатимуть церковні дзвони і всі ми будемо славити Всевишнього в наших церквах. Також висловив подяку за розуміння небезпеки епідемії і дотримання правил карантину.

Відвідали також Лонковецький будинок – інтернат для громадян похилого віку та інвалідів. На даний момент там проживає 56 людей похилого віку, які попри все намагаються знаходити в житті маленькі радощі, радіти сонцю і кожному новому дню, долаючи біль і важкі хвороби. Дмитро Анатолійович був вражений самовідданою працею співробітників інтернату, що супроводжують цих людей на найскладнішому етапі їх життя, а декого проводжаючи в останню путь, отримуючи за свою працю мізерну „мінімалку”.

Заключним об’єктом робочої поїздки стала Війтовецька амбулаторія загальної практики сімейної медицини, що відкрилася нещодавно, як і 5 інших на Хмельниччині, в умовах карантину, без урочистостей, щоб надавати якісну медичну допомогу жителям 17 сіл Волочиського району.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора