Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Головне управління Пенсійного фонду Хмельниччини готове до проведення перерахунків пенсій

Дата: 02.04.2020 16:56
Кількість переглядів: 310

За рішенням Уряду з 1 квітня  2020 року окремим категоріям населення буде підвищено пенсійні виплати. Які ж це категорії?

Пенсіонерам, яким виповнилося 80 років, буде встановлено щомісячну компенсаційну виплату до пенсії в розмірі  до 500 грн. В області на обліку перебуває понад  53 тисячі осіб зазначеного віку, у яких пенсія не перевищує розміру середньої заробітної плати за 2019 рік – 9 205 грн. 

Крім того, якщо пенсіонер віком старше 80 років має страховий стаж не менше 25 років чоловік або 20 років жінка, то після встановлення доплати розмір їх пенсії не може бути нижче 2 600 гривень.

Виплати пенсій даній категорії громадян буде розпочато щонайпізніше з 7 квітня поточного року.

Пенсіонерам, кому 80 років виповниться після 1 квітня 2020 року, щомісячна компенсація буде встановлюватись з дати досягнення такого віку.

У квітні 2020 року органам Пенсійного фонду України доручено забезпечити проведення виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1 000 гривень пенсіонерам, пенсія яких не перевищує 5 000 гривень.

Виплата такої допомоги буде розпочата невідкладно після внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2020 рік”.

Окрім цього, відповідно до ст. 42 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" з 1 квітня 2020 року головним управління,  без додаткового звернення  пенсіонерів, проведено перерахунок пенсій для 40 тис. працюючих пенсіонерів (або 43,3% від загальної кількості зазначеної категорії). Підвищення отримали майже 11 тисяч (10,8 тис) осіб, середній розмір підвищення склав 130,05 грн.

          Даний перерахунок  проведено для осіб, які отримують пенсії:

  • за віком, по інвалідності, в тому числі, обчислені в розмірі пенсії за віком;
  • за вислугу років при умові, що станом на 01 квітня 2020 року досягли пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування",

та в яких від дати призначення або попереднього перерахунку (від останньої дати зарахування страхового стажу) до  01 березня 2020 року пройшло не менше 24 календарних місяців.

Перерахунку з 1 квітня 2020 року не підлягають пенсії працюючих пенсіонерів, розмір яких  після 01 квітня 2018 року перераховувався за особистим зверненням особи з дорахуванням стажу, або  стажу і заробітної плати після призначення чи  попереднього перерахунку пенсії, або проводився після цієї дати перехід з одного виду пенсії на інший.

Виплата перерахованих пенсій, компенсацій, грошової допомоги буде проведена в установленому порядку через відділення уповноважених банків або доставлена додому листоношами відділень поштового зв’язку.

Урядом також визначено дату проведення індексації пенсій у 2020 році: це – 1 травня.

За консультаціями з усіх питань  можна звернутися на телефон "гарячої" телефонної лінії головного управління Пенсійного фонду в області

76 35 13 та на номери "гарячих" телефонних ліній в сервісні центри безпосередньо за місцем проживання, які  розміщені на інформаційній сторінці вебпорталу головного управління ПФУ в області за посиланням: https://www.pfu.gov.ua/km/ в рубриці "Контакти".

 Відділ організаційно-інформаційної роботи 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора