Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У зв'язку із ситуацією довкола коронавірусу з районного бюджету спрямовано 300 тис.грн. для потреб Волочиської ЦРЛ

Дата: 19.03.2020 18:07
Кількість переглядів: 345

Фото без описуЗ метою запобігання поширенню на територію Волочиського району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-n CoV керівництво району вживає ряд комплексних заходів. 

Зокрема, цього тижня з районного бюджету спрямовано 300 тис.грн. для придбання медикаментів, захисних костюмів, респіраторів, медичних масок, дезінфікуючих засобів для потреб КНП «Волочиська центральна районна лікарня». Також, 50 тис.грн. виділено на придбання засобів індивідуального захисту та дезінфекційних засобів з Волочиського міського бюджету. Додатково ТОВ «Волочиськ агро» та ТОВ «Наркевицький цукровий завод» надали благодійну допомогу у сумі 20 тис.грн.

Загалом спільними діями було вжито наступні заходи.

З 2 березня при райдержадміністрації утворено та організовано роботу тимчасової протиепідемічної комісії. Затверджено місцевий план протиепідемічних заходів згідно, якого відпрацьовано алгоритм першочергових дій.

У КНП «Волочиська центральна районна лікарня» затверджено план оперативного реагування. З медичними працівниками проведено навчання та тренування щодо дій персоналу при виявленні хворого з підозрою на коронавірусну інфекцію. Визначено приміщення інфекційного відділення для перепрофілювання, як приміщення для ізоляції осіб з підозрою на короновірус та дитяче відділення, як обсервацію для контактних осіб без ознак захворювання. Проведено комісійне обстеження даних приміщень та комунікацій. Розроблено план перепрофілювання медзакладу.

З 12 березня на території району впроваджено карантинний режим: у всіх навчальних закладах призупинено навчальний процес, обмежено проведення масових заходів.

З 17 березня припинено роботу ринків, призупинено роботу транспорту на приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування, здійснено поточну дезінфекцію закладів громадського харчування, громадських місць, торгових точок, прибудинкові території та під’їзди багатоквартирних житлових будинків.

19 березня відбулась селекторна нарада з фахівцями закладів охорони здоров’я щодо протидії короновірусу COVID -19, на якій обговорено питання забезпечення медичних закладів засобами захисту та деззасобами, алгоритму першочергових дій та готовності медичних установ.


Додатково нагадуємо поради відносно захисту від коронавірусу

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора