Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Позачергове засідання районної комісії ТЕБ та НС

Дата: 16.03.2020 20:34
Кількість переглядів: 556

Сьогодні під керівництвом голови адміністрації Юрія Марущина відбулося позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та тимчасової протиепідемічної комісії. На порядку денному розглянуто питання  профілактики та запобігання поширенню на території району коронавірусної інфекції.

У вступному слові Юрій Віталійович зауважив, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України з 12 березня на території району запроваджено низку карантинних заходів. Зокрема, до 3 квітня на карантині перебуватимуть усі навчальні заклади району, обмежено проведення культурних, політичних, спортивних, релігійних та інших заходів з масовою участю громадян, рекомендовано проведення дезінфекційних заходів в громадських місцях незалежно від форм власності.

В свою чергу про впровадження обмежувальних заходів на підзвітних територіях доповів міський голова Костянтин Черниченко, секретар виконкому Наркевицької селищної ради Тетяна Козак, головний спеціаліст з питань цивільного захисту Війтовецької селищної ради Віталій Шумряк.

Начальник  Держпродспоживслужби у Волочиському районі Микола Микуляк ознайомив присутніх з переліком дезінфікуючих препаратів дозволених для використання при проведені дезінфекції приміщень, місць з масовим перебуванням людей та транспортних засобів. Та наголосив присутнім перевізникам, що дезінфекцію транспортних засобів громадського користування необхідно проводити не менше трьох разів протягом робочого дня.

Про готовність приміщень центральної районної лікарні, наявності та потреби дезінфікуючих засобів доповів головний лікар КНП «Волочиська центральна районна лікарня» Віктор Чубар.

Заслухано також начальника РС ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Олександра Штанькевича, який повідомив, що основний склад готовий допомогти в проведені дезінфекції приміщень та громадських місць.

За результатами засідання вирішено:

1) провести роботу з керівниками ринків усіх форм власності щодо забезпечення проведення дезінфекції ринків відповідно до рекомендації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України»;

2) зобов’язати керівників місць з масовим перебуванням людей (вокзалів, станцій, магазинів, супермаркетів) усіх форм власності забезпечити проведення дезінфекцію власних приміщень відповідно до рекомендації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України»;

3) зобов’язати керівників закладів громадського харчування усіх форм власності забезпечити проведення дезінфекції власних приміщень відповідно до рекомендації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» та забезпечити виконання постанови КМУ від 11.03.2020 року № 221;

4) рекомендувати структурним підрозділам районної державної адміністрації та органам місцевого самоврядування тимчасово припинити особисті прийоми громадян та виїзні прийоми;

5) провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо максимального обмеження пересування громадян між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора