Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС Волочиської райдержадміністрації

Дата: 12.03.2020 16:50
Кількість переглядів: 1226

Фото без описуСьогодні під керівництвом голови адміністрації Юрія Марущина відбулось чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС Волочиської райдержадміністрації.

На порядку денному розглянуто питання: про створення місцевих пожежних команд на території Волочиського району; про організацію роботи щодо недопущення пожеж в екосистемах на торфовищах та під час спалювання сухої трави; про протипожежний, санітарно-епідеміологічний стан об’єктів з масовим перебуванням людей у торгових закладах, закладах громадського харчування, ринків, школах та садочків, інше;  про здійснення заходів щодо приведення у належний стан захисних споруд; про готовність приміщень та інженерних комунікацій інфекційного відділення КНП «Волочиська центральна районна лікарня», які визначенні для проведення обсервації осіб з підозрою на короновірусну інфекцію COVID-19; про заходи із запобігання поширенню короновірусу.

По даних питаннях заслухано начальника РС ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Олександра Штанькевича, начальника  Держпродспоживслужби у Волочиському районі Миколу Микуляка, головного лікаря КНП «Волочиська центральна районна лікарня» Віктора Чубара .

Після обговорення даних питань рекомендовано міському голові Волочиської ОТГ створити місцеві пожежні команди в населених пунктах Тарноруда та  Яхнівці.

Депутатам всіх рівнів, керівника закладів освіти, церковній громаді активізувати проведення роз’яснювальної роботи серед населення, особливо серед дітей, щодо дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах.

Вирішено обов'язати органи місцевого самоврядування :

- запровадити проведення щоденного моніторингу в частині випалювання сухої рослинності (на території, або площі);

 - вжити заходів для поглиблення та очищення штучних водоймищ, дренажних каналів на території торфовищ і облаштувати шляхи під’їзду до них.

- створити фінансові та матеріально-технічні резерви для гасіння пожеж в екосистемах і ліквідації їх наслідків;

- розглянути на засіданнях виконкомів місцевих рад питання щодо спалювання залишків, сухої трави та сміття;

- встановити знаки заборони на випалювання сухої трави, рослинності, сміття та післяжнивних залишків приділивши особливу увагу недопущенню загорянь поблизу населених пунктів, лісових масивів та вздовж доріг;

 Рекомендовано головам ОТГ, головам сільських рад під час коригування місцевих бюджетів передбачити виділення коштів на проведення заходів з приведення у належний стан захисних споруд протягом ІІ кварталу 2020 року. Керівникам всіх підприємств, установ, організацій, на балансі яких є захисні споруди привести всі захисні споруди в готовність до використання.

Завершуючи засідання комісії голова адміністрації зауважив, що на виконання постанови Кабінет Міністрів України, на території району запроваджено низку карантинних заходів. Зокрема, від сьогодні і до 3 квітня на карантині перебувають усі навчальні заклади району, обмежено проведення масових заходів. Юрій Віталійович наголосив, що усі обмежувальні заходи мають превентивний характер  і перш за все, необхідно дотримуватися рекомендацій лікарів та правил особистої гігієни, а також при виявленні симптомів інфекції залишатися вдома, мінімізувати контакти з іншими людьми і в жодному разі не займатися самолікуванням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора