Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Хмельниччина є одним з лідерів у галузі виробництва молока

Дата: 03.03.2020 19:27
Кількість переглядів: 279

Фото без описуМолочна галузь є однією з провідних у структурі промисловості України. Перспективи її розвитку та функціонування завжди є надзвичайно актуальними, оскільки молочні продукти є особливо цінними і незамінними продуктами харчування будь-якої людини. Незважаючи на позитивну динаміку розвитку галузі, щороку в країні поступово зменшується виробництво молочної продукції в господарствах населення, якість закупівельної сировини з року в рік то покращується, то погіршується, неузгоджена цінова політика, проблеми з реалізацією, а також зменшенням поголів’я корів – всі ці проблеми потребують постійного моніторингу та кроків по їх вирішенню. Виробництво молока можна зробити прибутковим та конкурентоспроможним видом агробізнесу, однак цей процес є тривалим і потребує інвестиційних витрат та уваги з боку держави.

«Хмельницька область серед лідерів в аграрному секторі нашої країни. Однією з провідних її галузей – є молочна. Незважаючи на те, що в Україні, в минулому році, зменшилося виробництво молока до 9,69 млн. тонн (на 3,7%), в області за 2019 рік було вироблено по всіх категоріях господарств 640 тис. тонн молока (на 2,6% більше ніж за 2018 рік). Це був найкращий показник по темпах росту виробництва молока серед інших областей держави», – зазначив директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олег Омелянюк.

За січень 2020 року Хмельниччина зайняла третє місце по виробництву молока в Україні. Його було вироблено 36,8 тис. тонн (на 1,1% більше до відповідного періоду минулого року).

Для збільшення виробництва молока потрібно нарощувати поголів’я дійних корів. Станом на перше лютого 2020 року по всіх категоріях господарств утримувалось 125,6 тис. голів, в тому числі в господарствах населення 98,9 тис. голів – це перше місце в державі. 78,7% корів від їх загальної кількості утримується селянськими господарствами. А тому, для збереження і збільшення цих сільськогосподарських тварин, потрібно створювати сімейні молочні ферми. Це дасть змогу підвищити рівень зайнятості сільського населення, зменшити відтік трудових мігрантів за кордон, збільшити надходження податків до місцевих бюджетів, забезпечити переробні підприємства сировиною, а населення – доступними, безпечними і якісними молочними продуктами харчування.

За матеріалами Департаменту АПР ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора