Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Волочиському районі проводяться заходи для запобігання короновірусу

Дата: 02.03.2020 17:11
Кількість переглядів: 3119

Фото без описуСьогодні, 2 березня під керівництвом голови адміністрації відбулося засідання районної тимчасової протиепідемічної комісії щодо запобігання занесенню і поширенню на території району гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019 – nCoV.

Зокрема, очільник району наголосив на розроблені  місцевого плану протиепідемічних заходів, проведенню навчання медичного персоналу з питань дотримання вимого протиепідемічного режиму, біологічної безпеки та біологічного захисту при виявленню особи, що відповідає зазначенню випадку 2019 – nCoV, посиленого контролю за виконанням заходів з боку начальника управління Держпродспоживслужби у Волочиському районні М.Микуляка та головного лікаря КНП «Волочиська центральна районна лікарня» В.Чубара.

Як повідомив головний лікар  Віктор Чубар в центральній районній лікарні проведений семінар для середнього та молодшого персоналу, на якому були розглянуті рекомендації МОЗ щодо дій при виявлені таких осіб, які були надані кожному лікарю. Також для допомоги хворим були проведені розрахунки потреби для закладу щодо забезпечення засобами індивідуального захисту медичних працівників (на кожного члена бригади, що буде задіяна в проведенні заходів). Здійснюється підготовка до приведення закладу у режим підвищеної готовності за умови виникнення надзвичайної ситуації.

За інформацією Миколи Микуляка розрозблено план протиепідемічних заходів, напрцьовано алгоритм першочергових дій. Для інформування населення району розповсюджуються буклети і інформативним матеріалом відповідної тематики.

За підсумками наради голова адміністрації надав ряд доручень присутнім та запевнив, що дане питання буде перебувати на його особистому контролі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора