Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Проведено навчання.

Дата: 15.02.2020 16:01
Кількість переглядів: 283

Проведено навчання.

     13 лютого 2020 року в залі засідань Волочиської районної державної адміністрації проведено навчання працівників діяльність котрих пов’язана з застосуванням, транспортуванням та торгівлею пестицидами. Участь у навчанні прийняли  спеціалісти сільгосппідприємств району, фермери та працівники робота  яких безпосередньо пов’язана із застосуванням, транспортуванням і торгівлею пестицидами, а також пасічники району.

                Розпочав нараду- навчання головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби  в Хмельницькій області В. Заболотний .

           У господарств усіх форм власності застосовуються різні методи захисту рослин від шкідників, хвороб і бур’янів. Особливо важливі хімічні засоби у зв’язку з їх швидкою дією і легкістю у застосуванні, але пріоритетністю наголосив є людина, її життя і здоров’я, які визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. 

                  Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Волочиського районного Управління  ГУ Держпродспоживслужбив Хмельницькій області М.Табалюк прочитав слухачам лекцію про умови праці та заходи запобігання негативному впливу пестицидів і агрохімікатів на працівників робота яких повязана з  застосуванням пестицидів і агрохімікатів, забруднення продукції рослинництва пестицидами і агрохімікатами та заходи по охороні від забруднення.

                 Також М. Табалюк виклав слухачам правила особистої гігієни, надання першої долікарської допомоги та самодопомоги при отруєні пестицидами і агрохімікатами.

              Головний спеціаліст ГУ Держпродспоживслужби  в Хмельницькій області Т. Данилюк

         прочитала слухачам Правила зберігання, відпуску, транспортування та застосування пестицидів, про забруднення навколишнього середовища пестицидами і агрохімікатами та заходи по охороні від цього забруднення.

                     Заступник начальника відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва ГУ Держпродспоживслужби  в Хмельницькій області А. Тарнавський надав слухачам рекомендації щодо придбання насіння с/г культур та ознайомив їх з основними статтями Закону України «Про насіння та садивний матеріал».

                     Окремо на навчанні було виділено питання безпеки бджіл при застосуванні пестицидів.       По цій темі виступив В. Заболотний, який довів до відома слухачів вимоги законодавства України, щодо безпеки бджіл від отруєнь при використанні засобів захисту рослин.

                          Начальник Волочиської РДЛВМ  В. Кравець висвітлив питання про реєстрацію та паспортизація пасік, проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів, видачі супровідних документів на мед та продукти бджільництва та дії бджолярів, якщо стався випадок отруєння бджіл.

                        Було звернуто увагу слухачів  на такі карантинні об’єкти, як американський білий   метелик, західний кукурудзяний жук, амброзія полинолиста. Роздано буклети та брошури.  

 

 

Головний спеціаліст відділу прогнозуванн

фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків

ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області                                     В. Заболотний

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора