Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

ЗАСІДАННЯ “КРУГЛОГО СТОЛУ” З ПИТАНЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

Дата: 13.02.2020 16:22
Кількість переглядів: 387

 

З метою удосконалення організації та проведення профорієнтаційної роботи з молоддю, задоволення потреб в отриманні якісної професійної інформації,  формування відповідального ставлення до власного професійного вибору, мотивації до отримання актуальних професій, легальної зайнятості в Україні 13 лютого 2020 року у Волочиській районній філії  відбулось засідання «круглого столу» на тему: «Соціальне партнерство як  важлива складова організації ефективної профінформаційної та профорієнтаційної роботи з населенням».

Участь у заході, окрім керівництва та спеціалістів філії, взяли участь  представники Волочиської РДА, Волочиської районної ради, міської та селищних рад, поліції, бюро правової допомоги, навчальних закладів, відділів освіти молоді та спорту Волочиської міської ради, Війтовецької ОТГ, Наркевицької ОТГ, ДНЗ “Волочиський промислово-аграрний професійний ліцей), служби у справах дітей, сектору молоді та спорту, центральної бібліотеки, роботодавців та Волочиської районної газети “Зоря”.

Перед проведенням заходу директор Скиба Олександр Павлович провів презентацію Волочиської районної філії Хмельницького ОЦЗ, де ознайомив присутніх з організацією роботи щодо надання послуг клієнтам державної служби зайнятості. Він детально проаналізував роботу Волочиської районної філії Хмельницького ОЦЗ, зокрема, і щодо профорієнтаційної роботи.

     Провідний фахівець з профорієнтації відділу активної підтримки  безробітних Бородінова Ірина Ігорівна зосередила увагу присутніх на реалізації профорієнтаційних проектів з метою допомоги населенню, зокрема молоді, у професійному  самовизначенні, підвищенні їх соціальної і професійної мобільності, розповіла про результати профорієнтаційної роботи за 2019 рік та презентувала новий профорієнтаційний проект “Успішна молодь — успішна громада”, в рамках якого було узгоджено проведення заходів у 2020 році.

З досвідом про співпрацю щодо проведення профорієнтаційної роботи з молоддю спільно з Волочиською районною філією Хмельницького ОЦЗ, відділами освіти ОТГ, ЗОШ та роботодавцями, поділилась заступник директора  ДНЗ “Волочиського промислово-аграрного професійного ліцею” Полікевич Неля Миколаївна та начальник відділу освіти Війтовецької селищної ради Камінський Дмитро Михайлович.

Представники від роботодавців ТОВ “Агробізнес”, філії “Цегельний завод м.Волочиськ ТОВ "ТЕРНОПІЛЬБУД", ТОВ “ВОЛОЧИСЬК-АГРО”, ВП ВОЛОЧИСЬКИЙ МАШИНОБУДІВНИЙ ЗАВОД ПАТ "МОТОР СІЧ" озвучили потреби кадрового резерву на підприємствах та вимоги до молоді, яка претендує на  працевлаштування за заявленими вакансіями.

Активну участь в обговоренні зазначеного питання взяли також представники бюро правової допомоги, Волочиської центральної бібліотеки, служби у справах дітей та ін. учасників.

Підвів підсумки голова Волочиської районної ради Пазюк Сергій Миколайович, який наголосив на профорієнтаційній роботі з молоддю як одного із надзвичайно важливих шляхів реалізації політики зайнятості в регіоні, які сприяють ефективному вирішенню проблеми збереження трудового потенціалу країни та зменшенню професійно-кваліфікаційного дисбалансу на ринку праці. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора