Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання землі навчального закладу одним із приватних підприємств району

Дата: 03.12.2019 09:13
Кількість переглядів: 341

Фото без описуМісцевою прокуратурою в ході реалізації представницьких повноважень виявлено порушення вимог законодавства при використанні землі сільськогосподарського призначення на території Волочиського району.

Встановлено, що у вересні минулого року між навчальним закладом Волочиського району та одним із приватних підприємств укладено договір підряду щодо реалізації дослідницьких та навчальних цілей за рахунок використання земельної ділянки загальною площею понад 13 га вартістю  понад 350 тисяч гривень.

Водночас, зазначена земельна ділянка фактично використовується суб’єктом господарювання для вирощування сільськогосподарських культур та отримання прибутку від збору урожаю.

Тобто під виглядом цього правочину насправді приховано договірні відносини з оренди землі, які повинні оформлятись іншим типом договору, за результатами проведення земельних торгів та за погодженням із уповноваженим органом виконавчої влади.

Разом з тим, земельним законодавством не передбачено право постійного користувача розпоряджатись земельною ділянкою шляхом передачі її іншим особам у платне користування.

З метою припинення вказаних порушень, місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання вказаного правочину недійсним та звільнення землі недобросовісним користувачем.

Під час судового розгляду позову відповідачами договірні відносини розірвано та неправомірне використання землі вартістю понад   350 тисяч гривень припинено.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора