Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулося засідання виїзної наради щодо виконання заходів Програми поводження з відходами у Хмельницькій області на 2018-2022 роки

Дата: 21.11.2019 10:49
Кількість переглядів: 414

 

20 листопада у місті Волочиськ відбулось засідання виїзної наради щодо виконання заходів Програми поводження з відходами у Хмельницькій області на 2018-2022 роки.

У нараді взяли участь керівництво району, представники робочої групи зі сприяння розробленню проєкту Регіонального плану управління відходами у Хмельницькій області, Департаменту природних ресурсів та екології ОДА, голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги та інші запрошенні.

Із вступним словом виступив перший заступник голови Волочиської районної державної адміністрації – Олег Карун, який розповів про досягнення району у плані виконання заходів Програми.

Фото без опису

Після чого слово передано директору Департаменту природних ресурсів та екології обласної державної адміністрації – Тетяні Дзюблюк, яка інформувала присутніх про основні проблеми експлуатації полігонів/сміттєзвалищ твердих побутових відходів.

Фото без опису

Також під час наради міський голова – Костянтин Черниченко поділився досвідом про стан поводження з побутовими відходами на прикладі Волочиської міської об’єднаної територіальної громади на території якої з 2014 року запроваджено роздільне збирання відходів, встановлено контейнери для роздільного збору скла, паперу та змішаних відходів, зазначив, що приватний сектор населених пунктів ОТГ стовідсотково охоплений централізованим вивезенням відходів. А з 2016 року затверджені Правила благоустрою, санітарного утримання території, забезпечення чистоти й порядку та схема санітарної очистки населених пунктів. Також Волочиська міська ОТГ пройшла процедуру оцінки впливу на довкілля на будівництво сміттєсортувального комплексу.

Фото без опису

Щодо заходів Національної стратегії управління відходами проінформувала голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги – Наталя Міронова.

Фото без опису

В ході наради порушено ряд важливих питань, що стосувалися заходів Національної стратегії управління відходами до 2030 року, виконання завдань Національного плану управління відходами до 2030 року, стану поводження з побутовими відходами у Волочиському районі.

Також радником Хмельницького міського голови – Миколою Ваврищуком презентовано проєкт «Розумне довкілля. Хмельницький».

Виконавчим комітетом Кам?янець-Подільської міської ради ознайомлено учасників з технологічними лініями з дегазації полігону твердих побутових відходів для виробництва електроенергії м. Кам?янець-Подільський, які підвищили безпеку експлуатації полігону.

За результатами обговорення було вирішено рекомендувати районним державним адміністраціям, об’єднаним територіальним громадам провести аналіз стану експлуатації полігонів твердих побутових відходів на їх відповідність будівельним та санітарним нормам, провести попередню інвентаризацію місць видалення відходів та підготувати пропозиції до Регіонального плану управління відходами.

Фото без опису

Фото без опису

За інформацією Департаменту природних ресурсів та екології облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора