Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Волочиський район отримав автомобіль для сільської амбулаторії

Дата: 20.11.2019 12:16
Кількість переглядів: 275

 

Сьогодні, як і в усі часи, професія медика є однією з найблагородніших. Адже саме людям в білих халатах випали честь і обов’язок  – зберігати, захищати, підтримувати і повертати безцінний дар – життя. Така праця не можлива без самовідданості, милосердя та  високого патріотизму, прояви якого зараз дуже важливі для нашої молодої України.

Нагадаємо, що за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості, в області будується 30 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, з них 10 вже введено в експлуатацію.

Для амбулаторій, що побудовані та будуються придбано та вже передано 27 легкових автомобілів. У серпні цього року для покращення доступності надання медичної допомоги та наближення лікарської допомоги сільським жителям для лікарів діючих амбулаторій проведена закупівля та передано 13 легкових автомобілів.

І 19 листопада відбулося урочисте вручення 20 легкових автомобілів Renault DUSTER dCi 110 4WD для сільських амбулаторій Хмельниччини, які повністю відповідають критеріям Міністерства охорони здоров’я України щодо транспортних засобів для сільської медицини.

Загальна вартість автомобілів складає 10 млн. 770 тис. грн. у т.ч. 10 млн. грн. –  за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості та 770 тис. грн. за рахунок коштів місцевих бюджетів.

Ключі від одного автомобіля, який поїде обслуговувати Купільську амбулаторію, отримали заступник голови Волочиської адміністрації Віталій Пендилюк та завідувач Купільської амбулаторії Оксана Осадча.

Висловлюючи слова вітання, Володимир Кальніченко зазначив, що дані автомобілі  призначенні для діючих амбулаторій, які потребують дооснащення. “Маю надію, що таким чином нам вдасться ще більше поліпшити надання медичної послуги на селі, а також значно покращити справи в галузі медицини. В свою чергу, голови  ОТГ та всі ті, хто мають відношення до медичних послуг зобов’язані належним чином організувати цю роботу для населення”, – сказав Володимир Ілліч.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора