Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Реакція світу на незаконні "вибори" в Криму. Коротко і по суті

Дата: 17.10.2019 12:58
Кількість переглядів: 384

Офіційні представники низки країн світу заявили про невизнання т.зв. «місцевих виборів», що відбулися 8 вересня цього року на території окупованої  Російською Федерацією Автономної Республіки Крим.

Зокрема, про підтримку територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України повідомили у Литві, Латвії, Румунії, Грузії, Естонії, Молдові, Польщі та США.

Так, позицію зазначених країн щодо незаконної анексії Криму та проведення на території півострова так званих «місцевих виборів» оприлюднено на офіційних сайтах та сторінках у соцмережах дипломатичних представництв та окремих високопосадовців цих держав.

 

Посольство Республіки Польща в Україні: «Міністерство закордонних справ Республіки Польща вважає незаконним організування владою Російської Федерації 8 вересня ц.р. на території Автономної Республіки Крим в Україні виборів до т.зв. місцевих органів влади, в тому числі до так званих Державної Ради "Кримської Республіки", Законодавчих зборів міста Севастополя і Ради міста Севастополя

Польща незмінно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України… В цьому контексті дії, які вчиняє російська влада в окупованому Криму, Польща вважає нелегальними, а результати будь-яких "виборів" - недійсними».

Фото без опису

 

Посольство США в Україні: «Ми не ви?знаємо результати так званих "виборів", проведених окупаційною владою Росії. Ми засуджуємо незаконні дії Росії в Криму та ще раз підтверджуємо нашу непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України».

 

Фото без опису

 

Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкевічус: «Литва не визнає сьогоднішніх "виборів" у Криму та Севастополі, незаконно анексованих Росією».

 

Фото без опису

 

Міністр закордонних справ Латвійської Республіки Едгарс Лінкевічс: «Латвія не визнає місцевих виборів, проведених сьогодні в Криму та Севастополі, незаконно окупованих та анексованих Росією».

 

Фото без опису

         

Міністр закордонних справ Естонської Республіки Урмас Рейнсалу«Естонія не визнає сьогоднішніх виборів у Криму та Севастополі, незаконно анексованих Росією».

 

Фото без опису

 

Міністерство закордонних справ Республіки Молдова:   «Молдова не визнає виборів в анексованих Росією Криму та Севастополі. Наша країна підтримує суверенітет та територіальну цілісність України».

 

Фото без опису

 

Міністерство закордонних справ Румунії«Румунія не визнає місцевих виборів, організованих Російською Федерацією в Криму».

 

Фото без опису

 

 

Міністерство закордонних справ Грузії«Грузія підтримує суверенітет та територіальну цілісність України та не визнає так звані "місцеві вибори" в незаконно окупованих Росією Криму та Севастополі».

Фото без опису

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора