Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

День захисника України

Дата: 11.10.2019 12:45
Кількість переглядів: 399

 

Фото без опису14 жовтня, Указом Президента України, встановлено як загальнодержавне свято - День захисника України.

Також у цей день українці відзначають – День українського козацтва та Свято Покрови Пресвятої Богородиці, яка була берегинею та заступницею  українських козаків.

Сьогодні у нашому місті відбулось урочисте відкриття меморіальних дошок загаблим Героям у Волочиських ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та №5.

Також, трудові колективи підприємств, установ, організацій та їх керівники, представники громадських організацій та політичних партій поклали квіти до підніжжя пам’ятників воїнам АТО, Героям Небесної Сотні, воїнам-афганцям, чорнобильцям та Меморіалу Слави.

На урочистому зібранні у міському ЦКД «Гармонія» до слова запросили районного військового комісара Віктора Романова та голову спілки ветеранів АТО Сергія Чижа, які у своїй промові зазначили, що незважаючи на ту важку ситуацію, яка зараз склалася в державі усі ми віримо у світле майбутнє України і саме заради нього сьогодні, там на Сході знаходяться наші воїни і знаходилися ті учасники антитерористичної операції, які сидять зараз тут, у цій залі. Вони подякували усім воїнам, які захищали і захищають нашу державу від агресора та побажав їм у цей святковий день здоров'я, благополуччя та мирного блакитного неба над головою. Увесь зал у хвилині мовчання вшанував світлу пам'ять загиблих українців у цій неоголошеній війні.

Привітали учасників зібрання зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України перший заступник голови адміністрації Олег Карун, який щиро подякував усім воїнам – патріотам, що боронили і боронять кордони нашої держави, учасникам Другої світової та афганської війни,  побажали їм повсякчасного заступництва Пресвятої Богородиці та усіх гараздів у житті. Вручив воїнам - землякам спільні грамоти районної державної адміністрації та районної ради.

Зі словами безмежної вдячності за героїзм, відвагу та саможертовність до усіх учасників бойових дій звернулася і помічник народного депутата України Сергія Лабазюка Валенитина Ряба, яка окрім теплих слів вдячності та всіляких побажань вручила подарунки.

На цьому урочисту частину свята було завершено. Далі для усіх учасників зібрання відбувся святковий концерт.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора