Волочиська районна державна адміністрація
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Живи і працюй в Україні

Дата: 04.10.2019 13:27
Кількість переглядів: 476

 

Фото без описуВибір професії часто порівнюють з другим народженням людини. Рано чи пізно перед учнями постає питання їхнього професійного вибору, напряму подальшої трудової та розумової діяльності, з якою хочуть пов`язати своє подальше життя. В рамках проекту  "Твоя формула успіху" 03 жовтня 2019 року проведено ряд заходів, направлених на  підвищення рівня поінформованості випускників шкіл, подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили на районному ринку праці, якісного забезпечення кваліфікованими кадрами підприємств, установ, організацій.  «Живи і працюй в Україні!» - під таким гаслом у центрі культури і дозвілля Волочиської міської ради відбувся профорієнтаційний захід “Подорож у світ професій”, відвідали який понад 300 запрошених: учні 8-11 класів, педагогічні працівники міста та району, а також 12 учбових закладів різних рівнів акредитації Хмельницької області. Мета даного заходу - сприяння професійному самовизначенню, формування  психологічної готовності та відповідального ставлення школярів до вибору професії,  інформування учнівської молоді про актуальні професії та шляхи їх набуття в професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Відкрив захід директор Волочиської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості Скиба Олександр Павлович, який наголосив, що одним із пріоритетних напрямків роботи Волочиської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості є професійна орієнтація молодого населення. Реалізація даного заходу направлена на подолання дисбалансу між попитом і пропозицією робочої сили на районному ринку праці, якісного забезпечення кваліфікованими кадрами підприємств, установ, організацій.

Далі до слова було запрошено заступника голови Волочиської районної адміністрації Пендилюка Віталія Володимировича, який відмітив актуальність заходу, подякував центру зайнятості за активність в проведенні профорієнтаційної роботи зі шкільною молоддю, а випускникам шкіл порекомендував скористатися чудовою нагодою ознайомитися з навчальними закладами.

В ході заходу проведено презентацію 12 навчальних закладів, представники яких мали  можливість провести майстер-класи з презентацій спеціальностей (професій), які можна здобути, навчаючись в цих закладах, умови вступу, навчання, відповідали на запитання школярів та надавали роздаткові  інформаційні матеріали, які стануть надійним помічником молоді у виборі майбутньої професійної освіти. Далі учасники вирушили у захопливу “Подорож у світ професій” - інтерактивний захід, під час якого 3 команди у складі Волочиського НВК, Волочиської ЗОШ №5 та Наркевицької ЗОШ І-ІІІ ст. мали нагоду  показати свої знання і швидкість мислення у конкурсах профорієнтаційної тематики. Першість вибороли учні Волочиського навчально-виховного комплексу.

Фото без описуЗа бажанням учасники заходу мали можливість отримати індивідуальні консультації щодо послуг служби зайнятості, в тому числі ознайомитись із переліком професій, за якими можна пройти професійне навчання за направленням центру зайнятості, дізнатись про робітничі професії, які актуальні на сучасному ринку праці, пройти профдіагностичне обстеження на виявлення схильностей до професійної діяльності.

Проведений захід  став ще одним кроком до свідомого вибору майбутньої професії, який визначатиме успішність самореалізації, соціалізації, кар'єрного і професійного зростання. Адже кожен з нас знає, наскільки важливі для нашої країни молоді, енергійні професіонали своєї справи.  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора